• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte Terimin üç büyük projesi!
07 Şubat 2014 Cuma 15:21

İşte Terim'in üç büyük projesi!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in önümüzdeki sezondan itibaren Türkiye'de uygulanmasını istediği projeler bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in önümüzdeki sezondan itibaren Türkiye'de uygulanmasını istediği projeler bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Terim'in yeni projelerinden ilki sarı kart uygulaması. Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığı görüşmelerde disiplin talimatlarında bir dizi değişiklikler yapılmasını isteyen Terim, öncelikli olarak sarı kart uygulamasının değiştirilmesini istediği.

Sarı kart uygulaması

Sarı kart uygulamasında "Fransa modelini" hayata geçirmeyi planlayan ve budoğrultuda bir proje hazırlayan Terim, çok sarı kart gören oyuncular ile az sarı kartgören oyunculara uygulanacak cezai yaptırımlar arasında bir fark olmasını istiyor. Fransa'da 10 maçlık süreçte 3 sarı kart gören oyuncunun cezalı duruma düşmesiprojesinden yola çıkan Terim, 4 sarı kart gören oyuncunun cezalı duruma düşmesi durumuna ortadan kaldırarak yeni bir sarı kart formülünü hayata geçirecek.

Ziraat Türkiye Kupası

Ziraat Türkiye Kupası'nın statüsünü değiştirmek için de kolları sıvayan Fatih Terim,önümüzdeki sezondan itibaren uygulanmaya başlanacak olan statü için TFF'yeönerilerini götürmeye başladı. Türkiye Kupası'nın marka değeri ve cazibesini arttırmanın yanı sıra takımlar için de bir külfet olmaktan çıkmasını sağlamak isteyen Terim, grup maçlarının kaldırılarak İspanya Kral Kupası'nda olduğu gibi eleminasyonsisteminin devreye sokulmasını talep edecek.

Futbolun oscarları

Fatih Terim'in sezon sonunda devreye sokmak istediği bir diğer proje de; Oscarlar! Türk futbolun marka değerini yükseltmek ve futbol camiası içerisinde birlik, beraberlikortamı yaratmak isteyen Terim, her sezon sonunda tüm kulüp başkanları, futbolcuları, teknik adamları ve basın camiasının da içerisinde olacağı bir ödül töreni düzenlenmesi istedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA