• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte Tarım Fuarının Konyaya katkısı!
31 Mayıs 2014 Cumartesi 13:21

İşte Tarım Fuarı'nın Konya'ya katkısı!

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Tarım Fuarı’nın şehir ekonomisine katkısının 30 milyon TL olduğunu söyledi.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, başkan yardımcıları Mustafa Büyükeğen ve Hasan Hüseyin Karapınar, yönetim kurulu üyeleri Ramazan Erkuş, Cihangir Mıhoğlu, Hasan Yılmaz, Ali Deresoy, Mehmet Emin Gürbüz ile birlikte KTO Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Konya Tarım Fuarı’nda stant açan firmaları ziyaret etti. 66 bin metrekare kapalı, 20 bin metrekare açık alanda 358 firmanın katılımıyla düzenlenen Konya Tarım Fuarı’nda tüm firmaların stantlarını tek tek gezen KTO heyeti firma sahiplerinden bilgi aldı.
Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye’nin en büyük, Avrupa ve Asya’nın üçüncü en büyük tarım fuarını Konya’da düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Yurt içinden ve yurt dışından fuara katılan firma temsilcilerine ve fuarı ziyaret edenlere gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür eden Öztürk, “Mimari yapı olarak Avrupa standartlarında yapılan merkezimizde yurt içinden ve yurt dışından katılımcılar için tüm ayrıntıları düşündük. Fuar merkezimiz stant açan firmalar için tüm fiziki ve teknik imkânlarla donatıldı. Ziyaret ettiğimiz stantlarda yetkililerden sergiledikleri ürünler ve fuar merkezimiz hakkında bilgi aldık. Yoğun katılımla gerçekleşen fuarın ticaretleri açısından son derece olumlu geçtiğini söyleyen katılımcılar yeni fuar merkezimizin de tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlendiğini ifade ettiler. Kendilerinden böyle bir görüş almak bizleri daha da mutlu etmiştir” dedi.

“GELECEK YIL 6 HOLDE 6 FUAR YAPILACAK”
2015 yılında düzenlenecek Tarım Fuarında 400 bin ziyaretçi hedeflediklerini belirten Başkan Öztürk, 6 holün tamamının dolu olarak yapılacak her fuarın Konya ekonomisine 30 milyon TL katkı sağlayacağını vurguladı. Öztürk, “400 bin ziyaretçi ile Türkiye’nin en büyük üç ihtisas fuarından biri Konya’da düzenlenmiş olacak. Fuar merkezimizde, 2015’ten itibaren 6 holün tamamının dolacağı en az altı fuar yapılması amacıyla projemiz üzerinde çalışıyoruz. Makine, yapı, gıda, döküm ve hayvancılık fuarlarının da tarım fuarı gibi marka fuarlar haline getireceğiz. 6 holü dolduracak her bir fuarın Konya ekonomisine katkısı 30 milyon TL’dir. Hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizde Konya ekonomisine çok büyük bir katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA