• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte Süper Ligin Enleri
19 Temmuz 2011 Salı 10:55

İşte Süper Lig'in 'En'leri

Şike soruşturmasıyla sarsılan ve son günlerde en çok tartışılan konuların başına 'marka değeri' gelen Spor Toto Süper Lig'de hem futbolcuların hem de takımların yeni piyasa değerleri belli oldu.
Şike skandallarının gölgesinde yeni sezona girmeye hazırlanan Spor Toto Süper Lig'de futbolcuların ve takımların muhtemel piyasa değerleri de yenilendi. Yeni listede Galatasaray'ın yıldızı Arda Turan zirveyi yine kimseye bırakmazken Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma çıkışını sürdürdü.

EN PAHALI KADRO FENERBAHÇE'DE

Öte yandan Spor Toto Süper Lig'in en pahalı kadrosu Fenerbahçe olarak gösterildi. Sarı-lacivertli kadronun muhtemel piyasa değeri 147 milyon 150 bin euro olarak tespit edildi.
Kadrosunda özellikle Portekizli yıldızları barındıran Beşiktaş, 120 milyon 650 bin euroluk değeriyle Spor Toto Süper Lig'in en pahalı ikinci takımı olurken, şu anki kadrosuna 101 milyon 950 bin euroluk değer biçilen Galatasaray ise üçüncü sırada yer aldı.

ARDA TURAN ZİRVEYİ KİMSEYE KAPTIRMIYOR

Geçtiğimiz sezon sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan, ancak buna rağmen değerini korumasını bilen Galatasaray'ın takım kaptanı Arda Turan, yeni sezon öncesi küçük bir değer kaybı yaşasa da yine zirveyi kimseye kaptırmadı.

Geçen sezon muhtemel bonservis bedeli 16 milyon euro olarak gösterilen ve Spor Toto Süper Lig'in en pahalı ismi olan milli futbolcu, unvanını korudu, ancak değer kaybetti. Arda'nın yeni piyasa değeri, 500 bin euroluk kayıpla 15.5 milyon euroya indi.

Q7, ARDA'YI TAKİBİNİ SÜRDÜRÜYOR

Arda Turan'ın ardından Spor Toto Süper Lig'in en pahalı ikinci ismi ise Beşiktaş'ın yıldızı Ricardo Quaresma oldu. Portekizli yıldız, Türkiye'ye geldiği günden bu yana gösterdiği performansla yeni sezon öncesi de değerini arttırmayı başardı. Quaresma'nın muhtemel bonservis bedeli tam 15 milyon euro olarak gösterildi.

GÖKHAN GÖNÜL İLK 5'TE

Spor Toto Süper Lig'in en pahalı 3. futbolcusu ise Diego Lugano oldu. Uruguaylı yıldızın muhtemel bonservis bedeli 13 milyon euro olarak gösterildi. Bu arada Sarı-lacivertlilerin milli yıldızı Gökhan Gönül de Spor Toto Süper Lig'de değerini arttıran isimlerin başında geldi. İsmi birçok Avrupa kulübüyle anılan ve piyasa değeri 12 milyon euroya yükselen Gökhan Gönül, Spor Toto Süper Lig'in en pahalı 4. ismi oldu.

İşte Spor Toto Süper Lig'in en pahalı 5 futbolcusu:

1 - Arda Turan (Galatasaray): 15.5 milyon euro
2 - Ricardo Quaresma ( Beşiktaş): 15 milyon euro
3 - Diego Lugano (Fenerbahçe): 13 milyon euro
4 - Gökhan Gönül (Fenerbahçe): 12 milyon euro
5 - Mamadou Niang (Fenerbahçe): 11.5 milyon euro
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA