• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte saç dökülmesini önleyen gıdalar
13 Ocak 2011 Perşembe 18:28

İşte saç dökülmesini önleyen gıdalar

Gür olan saçlarınızın dökülmesinden korkuyorsanız yediğiniz yiyeceklere dikkat ederek saç dökülmesini önleyebilirsiniz. Peki bu yiyecekler neler?

Askmen isimli sitede yer alan habere göre, işte saçlarınızın dökülmesini önleyen yiyecekler:

Balık, yumurta ve fasulye: Saçlar öncelikle proteinlerden oluşuyor. Sağlıklı saçlara sahip olmak istiyorsanız, protein bakımından zengin yiyecekler tüketmelisiniz. Fakat her gün biftek yemek size yardım etmez. Bol yağlı yiyecekler saç dökülmesine yol açar. Bu nedenle balık, tavuk, dana ciğeri, az yağlı peynir, yumurta, badem, fasulye ve yoğurt yemelisiniz. Ayrıca soya fasulyesi ve tofu da yüksek miktarda protein ve çok az kötü yağ içeren iyi bir gıdadır.

Kuru üzüm: Demir hemoglobin (oksijeni vücudun organlarına ve dokularına taşıyan kanın parçası) üretiminde kilit rol oynar. Hemoglobin sağlıklı seviyedeyse, oksijen uygun şekilde dağıtılır. Böylece saçınızın derisi de iyi bir kan akışına sahip olur, saç oluşumu harekete geçirilir ve desteklenir. Bu nedenle demir bakımından zengin olan kuru üzüm, vişne suyu gibi gıdaları tüketebilirsiniz. Ayrıca yumurta, koyu yeşil ve yapraklı sebzelerde, kuru üzüm, tam tahıllı gevrekler de bol miktarda demir bulunuyor. C vitamini de demirin emilimini geliştiriyor.

Fasülye filizi: Saçınızın gürleşmesini ve dökülmemesini istiyorsanız beslenmenizde silisyumun da bulunması gerekiyor. Çünkü vücut bu maddeyi vitamin ve minerallerin emilmesi için kullanıyor. Eğer silisyum tüketmezseniz yediğiniz vitaminler size yardımcı olmaz. Silisyum en çok fasulye filizinde, salatalığın kabuğunda, kırmızı ve yeşil biberde ve patateste bulunuyor. Bu yiyecekleri çiğ olarak tüketirseniz daha fazla doğal besleyici değerden yararlanırsınız.

Kırmızı et: Saçları dökülen birçok erkekte çinko eksikliği bulunuyor. Çinko hücrelerin yeniden üretiminden hormonal dengeye kadar birçok vücut fonksiyonunda kilit rol oynuyor. Tüm bunlar da saç gelişimini etkiler. Eğer vücudunuzda çinko miktarı düşükse saç folikülleriniz zayıflar, saçlarınız da kırılır ve dökülür. Bununla mücadele etmek için kırmızı et, kümes hayvanları, ceviz gibi kabuklu yemiş yemelisiniz.

Patates: Kızarmış patates sizin için cazip gelebilir. Ancak yağlı yiyecekler saç dökülmesine yol açan en kötü suçlular arasındadır. Eğer canınız hamburger ve kızarmış patates çektiyse, hamburgerinizi evde kendiniz pişirin ve yanında da fırında patates hazırlayın. Ayrıca aşırı soğuk, baharatlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durun.

Dengeli beslenme: Her gün tüm besin gruplarında uygun ölçülerde yediğinizde ve özellikle protein, demir, silis ve çinko bakımından zengin yiyeceklere odaklandığınızda saç dökülmesini önleyebilirsiniz.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA