• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte o liste!
18 Nisan 2009 Cumartesi 10:13

İşte o liste!

Çağdaş Yaşam'ın burs verdiği PKK'lıların listesi KCK baskınında çıktı
Çağdaş Yaşam'ın burs verdiği PKK'lıların listesi KCK baskınında çıktı.

PKK'nın derin yapisi KCK'nin gençlik yapılanması Yurtesever Demokratik Gençlik'e yönelik operasyonda yakalanan PKK militanlarından bazılarının Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nden burs aldıkları ortaya çıktı. İşte savcıları şoke eden belgelerle ilgili ayrıntılar.

Polisin terör örgütü PKK'ya yönelik ikinci dalga operasyonu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticilerinin neden sorgulandığı sorusunun cevabını ortaya koydu
SAVCILARI ŞOKE EDEN LİSTE

Son Ergenekon operasyonuyla, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği genel merkezi ve şubelerine düzenlenen baskınlarda burs listelerine ulaşılmıştı. Ele geçirilen ve savcıları şoke eden bu listeler, dernekle illegal örgütler arasındaki para akışını ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için verilen bağışların nasıl kullanıldığını açıkça ortaya koyuyor.

PKK MİLİTANLARINA BURS VERİLMİŞ

PKK'nın derin yapısı KCK'ya ve PKK'nın illegal gençlik kollarına yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 80'den fazla örgüt militanının ismi bu listelerde ortaya çıktı. ÇYDD'nin DHKP-C gibi terör örgütlerinin illegal gençlik kollarını da finanse ettiği ve örgütleri eleman temininde yardımcı olduğu konusunda ciddi deliller bulunduğu iddia ediliyor.

Deniz Ç; Marmara Üniversitesi Öğrencisi. PKK'nın illegal gençlik kollarında faaliyet gösteriyor. Daha Çok Marmara üniversitesindeki faaliyetlere katılıyor. Araç yakma faaliyetlerinde bulunduğundan dolayı yakalanarak tutuklanarak cezaevine gönderildi. 13 Mart 2009 tarihinde tahliye edildi.

Lokman G; Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde çalışıyor. PKK'nın illegal gençlik kollarında faaliyet gösteriyor. 6 Kasım 2006 tarihinde PKK için yasa dışı gösteri yaparken yakalanmıştı.

Ruhat Ç; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğrencisi. PKK'nın illegal gençlik kollarında yönetici düzeyinde faaliyet gösteriyor. Öğrencileri eylemlere yönlendirmekle görevli olduğu bilinen Ruhat Ç, 4 Kasım 2006 tarihinde PKK için yasa dışı gösteri yaparken yakalanmıştı.

Fehmi K; Marmara Üniversitesi Öğrencisi. PKK'nın illegal gençlik kollarında faaliyet gösteriyor. Sarıgazi Beldesi Mehmetçik Lisesi'nde öğrenciler arasında PKK örgütlenmesini organize etmekle görevli. Örgütle ilgili eğitim ve dersler veriyor. 4 Kasım 2006 tarihinde PKK için yasa dışı gösteri yaparken yakalanmıştı.

Burçin İ; İstanbul Üniversitesi Öğrencisi. PKK'nın illegal gençlik kollarında faaliyet gösteriyor.

Helin O; İstanbul Üniversitesi Öğrencisi. PKK'nın illegal gençlik kollarında faaliyet gösteriyor.

Serdar Y; İstanbul Üniversitesi Öğrencisi. PKK'nın illegal gençlik kollarında faaliyet gösteriyor.

Emrah Y; İstanbul Üniversitesi Öğrencisi. PKK'nın illegal gençlik kollarında faaliyet gösteriyor. İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsünde sorumlu düzeyde faaliyet gösteriyor.

Engin D; Marmara Üniversitesi Öğrencisi. PKK'nın illegal gençlik kollarında faaliyet gösteriyor. İstanbul Üniversitelerinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteriyor. Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümünde yapılan yasa dışı gösterilerde yakalandı.

ERGENEKON OPERASYONLARI SONRASI ARAÇ YAKIYORLARDI

ÇYDD'den burs alan terör örgütü üyeleri arasında araç yakma olaylarından yasa dışı gösterilere katılımlara kadar birçok olayda etkin olan PKK militanları bulunuyor. Ergenekon operasyonları sonrası araç yakma eylemlerindeki büyük artış daha önce de dikkat çekmişti.

ÇOK SAYIDA HAYIRSEVER BURSLARINI KESTİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin terör örgütlerinin illegal gençlik kollarını finanse ettiğinin ortaya çıkması ve MİT raporuyla misyonerlik faaliyeti yürüttüğünün belgelenmesi üzerine çok sayıda hayırsever burslarını kesti. Herkesi şoke eden bu gerçeklerin ortaya çıkmasıyla bursverenlerin İçişleri Bakanlığı'na noter kanalıyla bursları kestiklerini bildirdikleri belirtiliyor.

 


 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA