• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte günün gazete manşetleri
20 Ağustos 2011 Cumartesi 10:06

İşte günün gazete manşetleri

Bugün gazeteler hangi haberleri manşetlerine taşıdı? İşte günün gazete manşetleri;
Konya'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
    
     HAKİMİYET: ''Vuslata üç var''
     Ankara-Konya arasında yolcu taşıyacak olan Yüksek Hızlı Tren seferlerinin ne zaman başlayacağı nihayet netleşti. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, hızlı tren seferlerinin 23 Ağustos Salı günü Başbakan Erdoğan'ın katılımı ile başlayacağını açıkladı.
    
     MEMLEKET: ''İşaret fişeği gibi''
     Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Somali'ye ilgisinin dünyaya bir işaret fişeği olması gerektiğini belirtti. Davutoğlu: ''Herkesin buraya insani boyutta ilgi göstermesi lazım, çıkar boyutunda değil''
    
     YENİ MERAM: ''22 yılda 274 şehit''
     Terör olaylarını tırmandığı şu günlerde şehit haberleri arka arkaya gelirken, en çok şehit veren il sıralamasında 3. olan Konya'da 22 yılda 274 vatan evladı hayatını kaybetti.
    
     KONYA YENİGÜN: ''Cami sayısında ilk sıradayız''
     Konya'nın 3 bin 50 camiyle nüfusa oranla cami sayısı bakımından Türkiye'de ilk sırada yer aldığı bildirildi.
    
     MERHABA: ''Tek vücut olmalıyız''
     Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, ''Terör olayları sadece Hükümet, asker ve polis ile bitirilemez. Millet olarak tek vücut olmalıyız ve topyekun seferberlik ilan etmeliyiz'' dedi.
    
     EGEMEN: ''Terörle mücadele topyekun şart''
     Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye'de giderek tırmanan terör olaylarının sadece silahlı kuvvetler, emniyet ya da Hükümetle bitirilemeyeceğini belirterek, millet olarak topyekun mücadele edilmesinin şart olduğunu söyledi.
    
     YENİ KONYA: ''Derin güçleri işaret etti''
     Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, terör eylemlerinin hızlanmasının ardında tek bir nedenin olduğunu belirterek, ''Birincisi Kürt sorununun çözülmesini istemeyen başta PKK olmak üzere güçler var. İkincisi Türkiye'nin yeni bir sivil anayasaya kavuşmasını istemeyen güçler var'' dedi.
    
     KONYA'NIN SESİ: ''6 yıl sonra nihayet''
     Konya'nın tarihi binalarından eski Kız Ortaokulu'nun restorasyon çalışmaları başladı. Bina, Olgunlaşma Enstitüsü olarak kullanılacak.
    
     ANADOLU MANŞET: ''Konya, rüyasına gecikmeli kavuşacak''
     Yüksek Hızlı Tren seferleri, 23 Ağustos Salı günü Başbakan Erdoğan tarafından başlatılacak. Aylardır Hızlı tren hayali kuran Konyalılar, 2011 sonuna kadar Ankara'ya ucuza gidebilecek. 2011 yılında bilet ücretlerinin 10 TL civarında tutulacağı ifade ediliyor.
    
     RASYONEL HABER: ''Hızlı Tren Salı'ya başlıyor''
     AK Parti Konya Milletvekili Akış, ''Konya-Ankara Hızlı Tren Hattı 23 Ağustos 2011 tarihinde, Başbakanımızın da katılacağı bir törenle hizmete açılacak'' dedi.
    
     KONYA POSTASI: ''Açılımın meyveleri''
     Son dönemde artan terör olayları ve beraberinde gelen şehit haberleri, geçmiş dönemde evlatlarını yitiren şehit ailelerinin acısını bir kez daha tazeliyor. Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Cafer Çelik, yaşananların tek sebebinin ''yaklaşım'' olduğunu ileri sürdü.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA