• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte en uzun oruç tutacak ilimiz
14 Haziran 2015 Pazar 14:22

İşte en uzun oruç tutacak ilimiz

Ramazan ayı, 18 Haziran Perşembe günü başlıyor. Ramazan ayının ilk gününde en son Edirneliler iftarını açacak.

İlk teravih namazı 17 Haziran Çarşamba günü kılınacak. Ramazan ayında oruçtutacak Müslümanlar, çarşamba gecesini perşembeye bağlayan gece ilk sahura kalkacak.

Ramazan ayının ilk gününde en sonEdirneliler iftarını açacak. Edirne iftarını 21.00’de açacak. Türkiye’de en uzun oruç, 17 saat 34 dakika ile Edirne’de, en kısa oruç ise 16 saat 35 dakika ile Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nde tutulacak.

RAMAZANIN TEMASI ‘İYİLİK’

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ramazan ayının temasını iyilik olarak belirledi. “Vakit iyilik vakti, bu ramazan ve her ramazan” sloganıyla iyilik teması işlenecek. Diyanet; sesli, görüntülü, yazılı materyallerin yanı sıra vaaz, hutbe, TV programı, panel ve konferanslarla vatandaşlara iyiliği anlatacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bünyesinde bulundurduğu 3 astronomla hicri ay başlarını belirliyor. Diyanet kaynaklarından edinilen bilgiye göre Avrupa Fetva Konseyi bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hesaplarını dikkate alacak. Buna göre Avrupa da Türkiye ile birlikte ramazana başlayacak. Ortadoğu ülkelerinin ise hilalin görülmesini bekleyeceği öğrenildi.

 

Kaynak : Habertürk

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA