• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte dünyanın en zenginleri
29 Ocak 2010 Cuma 23:58

İşte dünyanın en zenginleri

Forbes dergisi sahip oldukları servetlerle dünyanın en zenginleri arasında yer alan 10 kişiyi sıraladı. İşte dünyanın en etkili milyarderleri
Dünyanın en zenginleri arasında yer alan bu isimlerden bazılarının siyasi güçleri en az servetleri kadar büyük. İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'den Lübnan Başbakanı Saad Hariri'ye kadar işte dünyada dengeleri değiştirebilecek zenginliğe sahip iş adamları.

Michael Bloomberg

Gücünün Kaynağı: New York Belediye Başkanlığı, Bloomberg


Üç dönemdir New York'un belediye başkanlığını yürüten Bloomberg; yeniden seçilmek için düzenlediği kampanyada 100 milyon doların üzerinde harcama yaptı. New York beledi başkanı, veri yayın yazılımları, kablolu televizyon istasyonları, radyo ve dergiye sahip olan Bloomberg şirketinin de sahibi.

Silvio Berlusconi

Gücünün Kaynağı: İtalya Başbakanlığı; medya; bankacılık


İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, üç televizyon kanalında çoğunluk hisseye sahip olarak bir medya tekeli konumunda. Berlusconi ayrıca elinde dergiler ve reklamcılık ajansları da bulunduruyor. Sporu çok seven Berlusconi’nin sahip olduğu AC Milan, dünyanın en önde gelen futbol kulüplerinden biri.

Vagit Alekperov

Gücünün kaynağı: Lukoil

Dünyanın en büyük ikinci bağımsız petrol şirketinin sahibi Alekperov, dünyanın petrol ihtiyacının yüzde 2’sinden fazlasını üretiyor. Lukoil ayrıca, Rusya’nın en fazla vergi veren şirketi konumunda.

Said Hariri

Gücünün kaynağı: Lübnan Başbakanlığı, inşaat ve telekomünikasyon sektörü


Geçtiğimiz Haziran ayında Lübnan Başbakanı seçilen Hariri, 2005 yılında bombalı bir saldırıda öldürülen iki dönem başbakanlık yapmış, sanayici babası Refik Hariri'nin izinden gidiyor. Hariri aynı zamanda inşaat, telekom ve emlak sektöründe faaliyet gösteren Türk Telekom’un da çoğunluk hissesini elinde tutan Saudi Oger şirketini başkanlığını yürütüyor.

Warren Buffet

Gücünün kaynağı: Berkshire Hathaway şirketi


Ünlü yatırımcı 78 yaşına gelmesine rağmen temposundan hiçbir şey kaybetmiyor. En son geçtiğimiz Kasım ayında Burlington Northern Santa Fe demiryolu şirketini 40 milyar dolara satın alan milyarder Amerikalı uzun dönemli yatırımları sayesinde kazanıyor.

Mukesh Ambani

Gücünün kaynağı: Enerji


Hindistan’ın enerji sektörünün en güçlü şirketlerinden Reliance Industries’in başkanı olan Ambani, ülkenin en zengin insanı. Ambani’nin toplam serveti, 33 milyar dolar.

Li Ka-shing

Gücünün kaynağı: Emlak, nakliyat


Ka-shing, Asya’nın en zengin insanı. Hong Kong’a elektrik tedarik ediyor, gayrimenkul sektöründe çalışıyor ve dünyanın en büyük kişisel bakım ürünleri tedarikçisi.

Bill Gates

Gücünün kaynağı: Microsoft, hayırseverlik


Şimdilerde eşiyle birlikte dünyanın en büyük hayırseverlik vakıflarından birinin başkanlığını yapan, teknoloji sektörünün dev ismi Gates’in toplam serveti 2009 yılı Ağustos ayı ile birlikte 50 milyar dolar olarak hesaplandı.

Walton Ailesi

Küresel ekonomik kriz, maddi sıkıntılar çeken tüketicilerin ailenin perakende şirketi Wal-Mart’a yönelmesine neden oldu. Şirketin borsada işlem gören hissesin değeri geçtiğimiz kış ayından bu yana yüzde 20 oranında artırdı.

Aile bireylerden Jim, Alice ve Robson Walton’un toplam serveti 80 milyar dolar.

Lakshmi Mittal

Gücünün kaynağı: ArcelorMittal


Dünyanın en büyük çelik şirketi ArcelorMittal’a başkanlık yapan Mittal, Hindistan’ın en zengin insanı.

Mittal’ın toplamda 19.3 milyar dolarlık serveti bulunuyor.

Kaynak: Hürriyet-ekonet
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA