• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte dünyanın en etkili liderleri
29 Nisan 2010 Perşembe 18:02

İşte dünyanın en etkili liderleri

Time dergisinin liderlerden sanatçılara ve iş dünyasının önde gelen isimlerine yılın en etkili 100 kişisini belirlediği listesi belli oldu.
Time dergisinin her yıl açıklanan ve olay yaratan listesi bu yıl da belli oldu. 2010 yılının en etkili isimlerini seçen derginin listesinde dünyanın her yerinden kadın-erkek isimler var. Siyasetçiler, sanatçılar, iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan listenin en etkili liderler sıralamasında 17'nci sırayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aldı.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın en etkili liderler sıralamasında birinci olduğu listede, ABD Başkanı Barack Obama gibi isimler yer alıyor. Time'ın listesinde daha önce Türkiye'den 2008 yılında Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Dr. Mehmet Öz, 2006 yılında da Orhan Pamuk yer almıştı.

Derginin Erdoğan için yorumu şöyle:
"Türkiye’nin Başbakanı bir çok badireden sağ çıkmayı başardı. İnançlı bir Müslüman ve sözünü sakınmayan bir eski futbolcu olan 56 yaşındaki Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tanındı.

Bir zamanlar simit sattığı kentin başkanı oldu
Bir zamanlar sokaklarında simit sattığı şehrin yöneticisi olan Erdoğan, hakkında açılan davalar dolayısıyla bu unvanını kaybetse de halkın gözündeki popülerliğini günden güne artırdı.

Erdoğan, İslamcı politikalar sürdürdükleri gerekçesiyle üç partinin kapanışına şahit oldu. Batı ve iş dünyası yanlısı partisi Ak Parti’yi ise 2001 yılında kurdu. İlk olarak 2003 yılında Başbakanlığa seçilen Erdoğan, dört yıl sonra yapılan seçimlerde de sandıktan lider çıktı.

Başbakanlığı’nın özellikle ikinci döneminde Müslüman dünyasının küresel sözcülüğüne soyunan Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilere karşın İsrail’i açık açık eleştirdi, Hamas’la müzakerelere girilmesi fikrini savundu ve ABD’nin İran’a yaptırımlarına karşı çıktı.

Erdoğan bölgeyi yeniden şekillendirebilecek güçte
NATO’nun tek Müslüman üyesi, laik demokratik Türkiye’nin başbakanı Erdoğan, ülkesinin çevresindeki bir bölgeyi yeniden şekillendirebilecek bir lider."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA