• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte böyle kandırıyorlar!
18 Ağustos 2012 Cumartesi 10:34

İşte böyle kandırıyorlar!

Firmalar ürünlerinin üzerine üretim tarihi olarak ileri bir tarihi basıyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tağşiş ve taklit üretim yapanları deşifre etmesinin ardından Sağlık Bakanlığı da kusurlu üretim yapan damacana su firmalarını ifşa etti. Yiyecek ve içecek sektöründe denetimler artsa da sahtekarlar yeni yolları bulmaya devam ediyor.
Son olarak, firmaların gıda ürünlerinin üzerinde yer alan üretim tarihinde hile yaptığı ortaya çıktı. Ürünlerin üzerine üretim tarihi olarak ileri bir tarih basılıyor.
15 Ağustos’ta alındı, üretim tarihi ise 17 Ağustos
15 Ağustos tarihinde Gaziantep’te bir market alışveriş yapan Yusuf Çopur, aldığı yumurtaların üzerindeki üretim tarihini görünce çok şaşırır ve bunun üzerine markete şikayete gider. Market görevlisi ise 15 Ağustos'ta alınan ve üretim tarihi 17 Ağustos'u gösteren yumurtalar için 3 gün önce geldiğini söyler.
Firmanın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde satış yaptığını kaydeden Çopur, “Tadında bir farklılık yoktu. Zaten yedikten sonra tarihi dikkatimi çekti” diye konuştu.
Tüketiciyi kandırıyorlar
Yumurta Üreticileri Birliği (YUM-BİR) Genel Sekreteri Hüseyin Sungur, yumurtada yaşanan sahtekarlık olayının tamamen tüketiciyi kandırmaya yönelik olduğunu belirtti.
Yumurtaların üretildiği gün çiftliğin bulunduğu bölgede satışa çıkabileceğini ifade eden Sungur, “Ancak ambalajın üzerinde ileri bir tarih yer alması hiledir” şeklinde konuştu.
Yoğurttan da şikayet var
Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu, yumurta dışında ayran, yoğurt ve meyve suyu gibi ürünlerde de kendilerine tüketicilerden benzer şikayetler geldiğini bildirdi.
Çürükler ayıklanmalı
Sirkülasyonu hızlı olan ve kısa sürede tüketilmesi gereken ürünlerde bu tür sahtekârlıkların yapıldığını ifade eden Kalyoncu, “Firmalar zaman kazanmak için bunu yapıyor. 4 yıl önce TBMM lokantasında da ayranla ilgili benzer sorun yaşanmıştı“ dedi.
Vatandaşın güveninin istismar edildiğini ifade eden Kalyoncu, “Tüketicilerimiz bu tür ürünleri satın aldıkları tarihi de ispatlayarak Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na şikayet etmeli. Bu yolla ürünün toplatılması ve firmanın ceza alması sağlanabilir.Mutlaka bu firmalar şikayet edilmeli ve çürük yumurtalar ayıklanmalı” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA