• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte Baykalın başkan adayı
12 Mayıs 2010 Çarşamba 14:42

İşte Baykal'ın başkan adayı

Baykal'ın başkan adayı Kılıçdaroğlu. CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, Baykal'ın aklındaki başkan adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.
Katıldığı bir televizyon programında sorularını yanıtlayan CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, istifa eden Deniz Baykal’ın, genel başkanlık için aklından geçen ismi açıkladı.

CHP Sözcüsü Özyürek, şunları söyledi: “Sayın Deniz Baykal, kendisinin yerine yeni bir aday bulunmasını istiyor. Bu yönde hepimizden ricası oldu. Samimiyetle yeni bir aday bulunmasını istiyor.

Sayın Baykal, ‘Tüm partinin etrafında birleşeceği bir aday bulunursa memnun olurum. Kurultay süreci ve sonrasında her türlü desteği de vermeye hazırım’ dedi.

Kendisiyle topluca da teker teker de görüşüyoruz. Bu isim birliği sağlanmalı, bölünmeye neden olmamalı, partinin politikasını devam ettirecek nitelikte olmaldır.”

Özyürek, “Deniz Baykal’ın aklında böyle bir isim var mı?” sorusunu “Öne çıkan isim herkesin konuştuğu Kemal Kılıçdaroğlu‘dur. Sayın Kılıçdaroğlu çok yetekli bir arkadaşımızdır. Ama partinin bütünü temsil eder mi, kucaklar mı, herkes onun etrafında birleşir mi bunları test etmek gerekiyor“ diye yanıtladı.

Özyürek, şöyle konuştu: “Sayın Baykal, ‘Birini çağırayım, gitsin aday olsun’ durumunda değil. Kendisi aday empoze etme noktasında değil. Şu aşamada kendisine ihtiyaç olmamasını tercih ediyor. Bir arayış içindedir, bizlere ‘Sizler de bu arayışın içinde olun’ diyor.”

Baykal’ın Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşebileceğini söyleyen Özyürek, “Sayın Kılıçdaroğlu görüşmek isterse, her aşamada görüşülebilir. Adaylık etrafında ya da başka konularda da olabilir. Kurultay öncesinde görüşmeme gibi bir durum sözkonusu olmaz” diye konuştu.

Parti sözcüsü olduğu gerekçesiyle kendisinin herhangi bir isim öneremeyeceğini vurgulayan Özyürek, şu ifadeleri kullandı: “Basının yazdığı isimler bizim aramızda da konuşuluyor. Benim şahsi olarak açıklayacağım bir isim yok. Kılıçdaroğlu, sevdiğim ve saydığım bir isimdir. Ancak çıkacak aday, herkesin kucaklayacağı bir isim olmalıdır. Bu, Kemal Bey de bir başkası da olabilir.”

Kurultaya 10 gün kaldığına dikkat çeken CHP Sözcüsü, “Kendini bütün örgütlere kabul ettirebilecek yeni bir adayın çalışma yapması zor olur. Yeni adayların çıkması zor olur” dedi.

Kurultayı ertelemeyi düşünmediklerini de söyleyen Özyürek, “Kurultayı erteleyerek, tartışmayı zamana yaymayı doğru bulmuyoruz. Önümüzde referandum var, gelecek yıl da seçimler yapılacak. 10 gün içinde gerekli kararı vererek, partiyi tartışmalı olmaktan çıkarmalıyız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun kendise görev verildiği takdirde bundan kaçmayacağını söylediğini aktaran Özyürek “Dün Kılıçdaroğlu görüştüm, ancak bu konuyla ilgili kendisiyle ayrıntılı konuşmadım. Ancak görüşmeden aldığım izlenim ‘Herkes gel derse, gelirim’ şeklindedir. Kılıçdaroğlu ‘Tartışmalı noktada olmam’ diyor.” dedi.

Özyürek, sözlerini şöyle tamamladı: “Öncelikle bu komplonun aydınlatılması lazım. Türkiye’den olan her şeyden hükümetin sorumluluğu vardır. Bu komployu kimler yapmıştır, hangi amaçla yapmıştır, bunun ortaya çıkartılması lazım.

CHP gibi bir partinin başsız kalması düşünülemez. Partinin organları görev başındadır. En iyi sonucu alacağımızdan eminim.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA