• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbul’un üstüne kalacak
18 Ocak 2015 Pazar 09:54

İstanbul’un üstüne kalacak

Hrant Dink soruşturmasında ek ifade veren dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, cinayetle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından yürütülen Hrat Dink soruşturmasında alınan ifadeler cinayette yaşanan ihmalleri gözler önüne seriyor. Soruşturma kapsamında bir ay içerisinde ifadeye çağırılan isimlerin verdiği bilgiler doğrultusunda dönemin İstanbul İstihbarat Daire Başkanı Ahmet İlhan Güler’in ek ifadesine başvuruldu. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde kamu görevlilerinin ihmali olduğu ile ilgili yürütülen soruşturmada daha önce savcılığa ‘şüpheli’ sıfatıyla dinlenen Güler, verdiği ek ifadede Dink’in öldürülmesinden sonra yaşanan sürece dair önemli bilgiler paylaştı. 

YILMAZER’DEN FAİLLERLE İLGİLİ BİLGİ İSTEDİM

Güler, dönemin Trabzon Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı’yla yaptığı telefon görüşmesinde Sarı’nın kendisine  “Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in Dink cinayeti İstanbul’un üzerine kalacak” dediğini aktardı. Güler, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstihbarat C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in cinayet ve failleriyle ilgili kendisine herhangi bir bilgi vermediğini dile getirdi. 

SARI, ERHAN TUNCEL’İN FOTOĞRAFINI GÖNDERMEDİ

Trabzon Emniyeti’nde İstihbarat görevlisi olan Erhan Tuncel hakkında Trabzon İstihbarat Müdürü Faruk Sarı’yla yaptığı görüşmeyi savcılığa aktaran Güler, kendisinin ısrarla bilgi ve fotoğraf istemesine rağmen herhangi bir bilgiyi temin edemediğini belirterek, “Erhan Tuncel’in fotoğrafını beklerken, kendisini bütün gün Trabzon istihbarat şubede tuttuktan sonra İstanbul gönderdiler” dedi.

KİMSEYE BİRŞEY SÖYLEME!

Faruk Sarı’ya neden kendisine böyle davrandığını sorduğunu belirten Güler, Sarı’nın kendisine “Ben İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve C Şube başkanı Ali Fuat Yılmazer ile konuştum. Bu iş İstanbul’un üzerine kalacak, kimseye bir şey söyleme” şeklinde cevap verdiğini aktardı. Soruşturmada geçtiğimiz hafta dönemin Trabzon Emniyet amiri Özkan Mumcu ve İstihbaratçı polis memuru Muhittin Zenit tutuklanmıştı. Son olarak ise ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade veren isim şuanda Cizre Emniyet Müdürü olan Ercan Demir hakkında yakalama kararı çıktı.

DELİLLERİ PAYLAŞMADI

Savcılık paralel yapıya yapılan operasyonlarda usulsüz dinleme ve sahte evrak düzenleme suçlarından tutuklanan Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in Dink soruşturması kapsamında verdiği, “Danıştay saldırısında Muzaffer Tekin ve adamlarını tespit ettik. Daha doğrusu Ankara İstihbaratı tespit etti. Biz de o dönemde çalışıyorduk. Fakat İstanbul çalışmıyordu. Bu da dairenin problemiydi” ifadesinden yola çıkılarak Güler’in İstanbul İstihbarattan alınması gerektiği iddiaları yöneltildi. Güler bu iddialarla ilgili, “Delil istedim ancak delil göstermediler. Muzaffer Tekin hakkında, benim iş anlayışım ve vicdanıma uymadığı için çalışma başlatmadım. Alparslan Aslan ile Muzaffer Tekin arasında 50 saniyelik bir görüşme yapıldı ancak içeriğinde suç unsuru yoktu” ifadelerini kullandı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA