• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbulun tarihi için 70 milyon TL
13 Mayıs 2013 Pazartesi 16:37

İstanbul'un tarihi için 70 milyon TL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu, Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) İstanbul İl Başkanlığında raylı sistem projeleri hakkında bilgi verdi.

 Marmaray Projesi’nin bu yıl 29 Ekim’de hizmete açılacağını hatırlatan Balcıoğlu, “Çalışmalar sırasında başlayan arkeolojik kazılar için yaklaşık 70 milyon TL kaynak harcandı” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) İstanbul İl Başkanlığı’nda Raylı Sistem Projeleri hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda TEKDER istişare kurulu üyesi olan Balcıoğlu hazırladığı sunumda İstanbul’daki mevcut raylı sistemleri yatırımlarını ve 10 yıllık projeksiyonda yapılacak raylı sistemler projelerine değindi.13,6 milyonluk nüfusun günde 24 milyon araç hareketine sebep olduğunun altını çizen Balcıoğlu, “Bir de bunun üzerine her gün 400 aracın trafiğe katıldığı” bilgisini verdi. 2004 yılında günlük 11 milyon yolculuk yapılırken 2012 yılında bu sayının 24 milyona çıktığını belirtti. İki kıtayı birbirine bağlayan şehirde günde yaklaşık 1,1 milyon kıtalar arası insan geçişi olduğunun da altını çizdi.İstanbul ulaşımına çözüm üretmek için raylı sistem yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirten Raylı Sistemler Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu, 2012 yılındaki raylı sistem ağının İstanbul’un ulaşımındaki toplam payının yüzde 13’ten 2016 yılında yüzde 31,1’e çıkacağını belirtti.Yenikapı’daki çalışmalar esnasında çıkan tarihi eserlerin bir kısmını istasyonlarda sergileyeceklerini belirtti. Arkeolojik kazılar için yaklaşık 70 milyon TL civarında kaynak harcandığını belirten Dursun Balcıoğlu İstanbul’un tarihine sahip çıktıklarının ifade etti.TEKDER İstanbul İl Başkanlığı Seminer salonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Balcıoğlu, Yenikapı’da geçtiğimiz günlerde yaşanan vinç kazası ile ilgili bir soruya da yanıt verdi. Yanal kuvvetlerin etkisi ile devrilme riski bulunduğu fark edilen vinç ve çevresinin boşaltılarak emniyete alındığını belirten Dursun Balcıoğlu, vinci demonte edecek yetkilinin gelmek üzereyken vincin devrildiğini belirtti. Her hangi bir can kaybı yaşanmamasında alınan emniyet tedbirlerinin büyük rolü olduğunu belirtti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA