• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbul aşıklarının Favori koleksiyonu
22 Eylül 2010 Çarşamba 17:55

İstanbul aşıklarının 'Favori' koleksiyonu

Favorinin İstanbulun nefes kesen güzelliklerini kendine özgü diliyle tasarladığı koleksiyonu Favorim İstanbul, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Koleksiyonu seçildi.
Favori’nin İstanbul’un nefes kesen güzelliklerini kendine özgü diliyle tasarladığı koleksiyonu “Favorim İstanbul”, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Koleksiyonu seçildi. Koleksiyonun önemli parçalarından biri olan İstanbul Broşu, İstanbul’a gelecek sanatçı ve liderlere hediye edilecek.
 
Favori’nin, İstanbul’un tarihi güzelliklerini, büyüleyici manzarası ve eşsiz doğası ile harmanlayarak 2010 yılına özel hazırladığı İstanbul Koleksiyonu, 2010 Avrupa Kültür Başkenti ajansı tarafından onaylanarak, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Koleksiyonu seçildi. Tarihi mekanları, doğası ve mimarisiyle İstanbul’un betimlendiği tam 180 farklı tasarımın yer aldığı koleksiyonda günlük kullanılabilecek takılar kadar özel günler için hazırlanan çarpıcı aksesuarlar da dikkat çekiyor.
 
Avrupa kültür başkenti seçilmesiyle büyüleyici güzelliğini tüm dünyaya kanıtlayacak İstanbul, Favori ile dünyanın farklı noktalarına da ulaşacak. Koleksiyonda yer alan İstanbul Broşu, farklı ülkelerden Türkiye’ye gelen sanatçılara, devlet adamlarına ve ünlü simalara hediye edilecek. Broşta Fatih Sultan Mehmet’in kılıcı ve Galata Kulesi’nin yanı sıra İstanbul denince akla gelen balık ve lale figürleri de yer alıyor.
 
İstanbul’un güzelliklerini ölümsüzleştiren koleksiyonda şehrin ihtişamını İstanbul yazılı taşlı kolyeler, büyülü doğasını ise lale motifinde bileklikler ve martıların uçuştuğu kolyeler yansıtıyor. Yedi tepeli şehir silüetini yansıtan halka küpeler ile Kız Kulesi’nin yükseldiği gösterişli yüzük ve kelepçe bilezikler, İstanbul’u altın takılara taşıyor. Fatih Sultan Mehmet’in tuğrası şeklindeki taşlı kolyeler İstanbul’un tarihini üzerinde taşımak isteyenleri büyülerken, İstanbul motifli, değerli taşlarla süslenen taç ise İstanbul’u baş tacı yapmak isteyenlerin tercihi oluyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA