• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşsizler Derneği tekrar Konyaya taşındı
15 Haziran 2011 Çarşamba 11:25

İşsizler Derneği tekrar Konya'ya taşındı

Konya'da 2000 yılında kurulan, bir yıl sonra Ankara'ya taşınan İşsizler Derneği Genel Merkezi yeniden Konya'ya taşındı.

İşsizler Derneği Genel Başkanı Orhan Servet Bilgisel, ekonomik sıkıntılar nedeniyle bir yıl önce kapatmak zorunda oldukları derneğin Ankara'daki genel merkezini, Konya'ya taşıdıklarını söyledi.

Bir yıllık bir aranın ardından derneğin faaliyetlerini merkez Selçuklu ilçesi Büyükihsaniye Mahallesi'ndeki genel merkezinde sürdüreceğini ifade eden Bilgisel, Türkiye'de 26 şube ve 495 bin üyeye sahip olduklarını, 50'ye yakın ilde de dernek açılması talebinin kendilerine ulaştığını belirtti.

Devletten herhangi bir maddi yardım almadan faaliyetlerini sürdürdüklerini savunan Bilgisel, ''Hiç bir kuruluştan yardım talebinde bulunmadık. Elimize makbuz alarak dolaşmadık. Maddi sıkıntı çektiğimiz zaman faaliyetlerimize ara verdik'' dedi.

Döner sermayeli işletmeler kurduklarını dile getiren Bilgisel, 26 şubede 72 sosyal tesis kurduklarını, sosyal tesislerden faydalanan vatandaşlardan aldıkları ücretlerle derneğin giderlerini karşıladıklarını bildirdi.

Bilgisel, Türkiye genelinde, Organize Sanayi Bölgeleri ile ortaklaşa açtıkları meslek edindirme kurslarıyla sanayinin teknik eleman ihtiyacını karşıladıklarını, amaçlarının kalifiye eleman yetiştirmek olduğunu sadece sertifika vermediklerini ifade etti.

Dünya İşsizler Federasyonu'nun kurulması için de çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Bilgisel, Almanya, Hollanda, Belçika ve bir kaç ülke ile mutabakata vardıklarını, federasyonun genel merkezini Türkiye olarak planladıklarını belirtti.

-''SİYASİLERİN İŞSİZLİĞİ ÇÖZECEK PROJESİ YOK''-

Bilgisel, mevcut siyasi partilerin işsizliği çözecek projelerinin olmadığını iddia ederek, şunları kaydetti:

''Dernek yönetim kurulu olarak tüm siyasi partilerin seçim programlarını inceledik. Partiler işsizliği çözme noktasında hareket etmiyorlar. Seçim meydanlarındaki vaatler, insanları tembelliğe yönlendirecek tarzdaydı. Mevcut siyasi partilerin üretime dayalı bir projeleri yok.''

Türkiye'de işsiz sayısının gerçek verileri yansıtmadığını öne süren Bilgisel, gerçek rakamın İŞKUR'un verilerinden çok daha yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA