• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşsiz kadınlara evde çocuk bakım kursu
09 Mayıs 2012 Çarşamba 11:41

İşsiz kadınlara evde çocuk bakım kursu

Konyanın Beyşehir ilçesinde, işsiz kadınlar evde çocuk bakarak aile bütçelerine katkıda bulunabilecek.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, işsiz kadınlar evde çocuk bakarak aile bütçelerine katkıda bulunabilecek.

İŞKUR Konya İl Müdürlüğü ve Beyşehir Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Beyşehir’de işsiz kadınlara yönelik evde çocuk bakıcılığı kursu açıldı. Beyşehir’de ilk kez düzenlenen kurs boyunca, katılımcılara iştirak ettikleri her gün için 20 liralık ödeme de yapılacak.
Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz, kursa İŞKUR’a kayıtlı işsiz olan 25 kursiyerin katıldığını belirtti. 344 saat ve 58 iş günü süreli eğitim programı çerçevesinde, hafta içi her gün saat 17.30 ile 22.30 arasında kursiyerlere evde çocuk bakımı konusunda bilgiler verileceğini anlatan Gündüz, çocuk bakımının da önemsenmesi gereken bir iş olduğunu bildirdi. Evde çocuk bakıcılığının Osmanlı döneminden bu yana bir meslek olarak günümüze kadar geldiğini, mürebbiyelerin buna en büyük örnek olduğunu belirten Gündüz, “Açmış olduğumuz kursta, öğretmenlerimiz çocuk bakımının püf noktalarını ve teknik bilgileri aktaracaklar. Bir çocuğun yetişmesinde en önemli unsur aile faktörüdür ve anne şefkatidir. Her kadın annedir, başka varlıklarda olmayan şefkat ve merhamet duygularına sahiptir. Bu eğitimden sonra kendi merhametinizle ve şefkatinizle birleştirerek en iyi şekilde çocuklarımıza faydalı olacağınızı düşünüyorum” dedi.

Kursta katılımcılara anne ve çocuk sağlığı, bireyin gelişimi, çocuk hastalıkları, çocuk ruh sağlığı, çocukla iletişim, 0-36 ay öz bakım, 36-72 ay öz bakım, erken çocuklukta plan gibi konular öğretilecek. Kursiyerler için ayrıca serbest zaman ve Türkçe dil, oyun, müzik, okuma yazmaya hazırlık, fen ve doğa etkinlikleri gibi aktiviteler hakkında bilgiler verilecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA