• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrailliler Kuzeye gelirlerse insalık görür
11 Haziran 2010 Cuma 13:40

İsrailliler Kuzey'e gelirlerse insalık görür

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bir grup İsraillinin gemi filosu ile Türkiye'yi protesto amacıyla KKTC'ye
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bir grup İsraillinin gemi filosu ile Türkiye'yi protesto amacıyla KKTC'ye geleceğine ilişkin haberlerle ilgili olarak, 'Kuzey'e gelirlerse izolasyonları kaldırmış olurlar, insanlık görürler' dedi.

KKTC'de Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) mezuniyet törenine katılan ve onursal doktora unvanı alan Egemen Bağış, KKTC'den ayrılmadan önce gazetecilerin, bir grup İsraillinin, Türkiye'yi sözde protesto amacıyla KKTC karasularına filo göndereceğine dair haberlerle ilgili görüşünü sorması üzerine şunları söyledi:

'Gelecekleri varsa görecekleri de olur. Eğer Güney'e (Rum tarafına) giderlerse zaten gidiyorlar, Kuzey'e gelirlerse de izolasyonları kaldırmış olurlar, insanlık görürler. Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu ile de konuştum, burada onlara çay, kahve ikram edilir, ondan sonra da limandan ücreti karşılığında hizmet alırlar, dönerler.'

'İsrail'den böyle bir gemi filosunun gelmesinin, Kıbrıs müzakere sürecini nasıl etkileyeceğine' yönelik bir soru üzerine de Bağış, 'Elmayla armudu karıştırmayalım. Müzakereler kendi rayında ilerliyor' dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun daha ilk günden, müzakerelerin kaldığı yerden devam edeceğini açıkladığına işaret eden Egemen Bağış, 'Kıbrıs Türk halkının da Türkiye Cumhuriyeti'nin de barıştan yana, uzlaşıdan yana, adada iki kesimli, iki taraflı, siyasi eşitliğe dayalı bir çözümden yana olduğunu artık bütün dünya anladı. Anlamak istemeyenlere de artık bundan sonra anlatacağız' diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA