• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrailin Suriye Saldırısıyla İlgili Şok İddia
12 Kasım 2012 Pazartesi 10:36

İsrail'in Suriye Saldırısıyla İlgili Şok İddia

İsrail, topraklarına bomba düşmesi nedeniyle yıllardan sonra ilk kez Suriye'ye ateş açmıştı. İşte, İsrail'in bu saldırısıyla ilgili çok ciddi bir iddia ortaya atıldı.
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), İsrail’in Suriye tarafına yönelik roket saldırısını, ÖSO’nun abluka altına aldığı Suriye askerlerini kurtarmak amacıyla düzenlediğini iddia etti.
ÖSO tarafından yapılan yazılı açıklamada, ”Golan Tepelerinde bir grup katil Esad askerini kuşattığımız ve teslim olmaları konusunda onlarla görüştüğümüz sırada İsrail, onları kurtarmak ve kuşatmayı çözmek için ÖSO’yu hedef aldı" denildi.
Açıklamada, İsrail’n Golan Tepelerinde yarattığı her türlü gerginliğin Suriye halkının devrimini engellemek olarak değerlendirileceği ve İsrail’e bu bakışla muamele edileceği vurgulandı.
Dün sabah saatlerinde Suriye’den fırlatılan roket Golan Tepelerine düşmüş, olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı olmamıştı. Olayın ardından İsrail, Suriye tarafına roket fırlatmış, saldırıda ÖSO’ya ait roket rampasının vurulduğu öne sürülmüştü.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA