• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrailin İrana saldırı tarihi
03 Şubat 2012 Cuma 14:17

İsrail'in İran'a saldırı tarihi

Ignatius, bugün yayımlanan köşe yazısında, açıklamadığı kaynaklara dayanarak, Panettanın İsrailin İranı Nisan, Mayıs ya da Haziran ayında vurma ihtimalinin güçlü olduğuna inandığını belirtti.
Ignatius, bugün yayımlanan köşe yazısında, açıklamadığı kaynaklara dayanarak, Panetta’nın İsrail’in İran’ı Nisan, Mayıs ya da Haziran ayında vurma ihtimalinin güçlü olduğuna inandığını belirtti. Ignatius, bu tarihlerin, İran’ın nükleer silah üretimi konusunda 'dokunulmazlık alanına' girmesine fırsat vermeyecek şekilde, yani iş işten geçmeden harekete geçilmesi planlanarak belirlendiğini ifade etti.
 
OLAY MAKALE: "İSRAİL, İRAN'I BU YIL VURACAK"
 
Ignatius, ayrıca, Başkan Barack Obama ve Panetta’nın İsraillileri ABD’nin bu tarz bir saldırıya karşı olduğu konusunda uyardığını da yazdı. Washington’ın, İran’ın nükleer faaliyetlerini durdurmak için uygulanan ekonomik yaptırım programına ve diğer askeri olmayan stratejilere zarar vereceği gerekçesiyle operasyona karşı olduğunun altı çizildi.
 
Yazar, “Ancak Beyaz Saray henüz ABD’nin İsraillilerin saldırısına nasıl yanıt vereceğine karar vermiş değil” ifadelerini kullandı.
 
PANETTA: YORUM YAPMIYORUM
Şu an Brüksel’de bulunan Panetta ise, basın mensuplarının yazıyla ilgili sorularına, “Yorum yapmıyorum” diye yanıt verdi.
 
“Haberi yalanlıyor musunuz?” soruları üzerine Panetta, “Hayır, sadece yorum yapmıyorum. Ne düşündüğüm ve olayları nasıl gördüğüm sadece beni ilgilendiren bir durumdur. Başkasını ilgilendirmez” dedi.
 
İsrail’in İran’a askeri bir operasyon düzenlemeyi açıkça ortaya koyduğunu da hatırlatan Panetta, ABD’nin bu konudaki kaygılarını dile getirdiğini belirtti.
 
HAMANEY: ZAMANI GELİNCE BİZ DE TEHDİT EDERİZ
İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ise Cuma vaazında yine İsrail’i ve ABD’yi hedef aldı.
 
Hamaney, televizyondan yayınlanan vaazında, İran’ın nükleer faaliyetlerini durdurması için uluslararası kamuoyundan gelen baskıya boyun eğmeyeceğini belirterek, “İran’ı tehdit etmek ve İran’a saldırmak, Amerika’ya zarar verecektir. Yaptırımlar bizim nükleerdeki kararlılığımız üzerinde etki yapamaz. Petrol ambargosu ve savaş tehditlerine karşı bizim de doğru zamanda gündeme getirilecek kendi tehditlerimiz var” dedi.
 
Hamaney, “Siyonist rejime [İsrail] karşı savaşacak bütün ülke ve grupları destekleyeceğimizi söylemekten korkmuyorum” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA