• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrailin ezan yasağına Filistinlilerden cevap
18 Mart 2017 Cumartesi 10:19

İsrail'in ezan yasağına Filistinlilerden cevap

İsrail'in ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getirme yönündeki çalışmaları devam ederken, Kudüs'ün İsaviyye beldesinde 73 metre yüksekliğinde minare inşa edildi.

İsrail yönetiminin, ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getirme yönündeki çalışmaları devam ederken, Kudüs'ün İsaviyye beldesinde 73 metre yüksekliğinde minare inşa edildi.

KUDÜS'TEKİ EN YÜKSEK MİNARE

Yüzlerce Filistinlinin katıldığı minarenin açılış töreninde AA muhabirine açıklamada bulunan Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, "Minarenin yüksekliği 73 metredir ve Kudüs'teki en yüksek minaredir. Minare inşaatı, İsaviyye halkı ile İsrail içindeki Arapların yardımlarıyla gerçekleştirildi." dedi.

Minarenin, "ezan yasağı" yasa tasarısına verilmiş dolaylı bir cevap olduğunu ifade eden Sabri, "Bu, Filistinlilerin ezanın okunmasına sıkı sıkıya bağlı olduklarını gösteriyor.

Tüm Filistin halkı bu dini ritüele bağlıdır." ifadelerini kullandı.İsaviyye beldesini savunma komitesi üyesi Muhammed Ebu el-Hıms da "Minarenin yüksekliği 73 metre. Attığımız bu adımla ezana bağlılığımızı vurguladık ve "İslami bir ritüele müdahale etmeye kimsenin hakkı olmadığı" mesajını verdik." diye konuştu.

Hıms, ezana yapılacak herhangi bir müdahalenin dini kökenli bir savaşa neden olacağını savundu.İsrail'de ezanın 23.00 ila 07.00 saatleri arasında hoparlörle okunmasının yasaklanmasına ilişkin kanun tasarısı, Knesset'te yapılan ilk oylamada 55 oyla kabul edilmiş, 48 milletvekili ret oyu vermişti. Tasarının, yasalaşması ve uygulamaya geçirilmesi için Knesset'te iki oturumda daha kabul edilmesi gerekiyor.

Kaynak: AA

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA