• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrailin elinde kaç nükleer başlık var?
11 Nisan 2010 Pazar 13:58

İsrail'in elinde kaç nükleer başlık var?

Merkezi Londrada bulunan Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsünün tahminlerine göre
Merkezi Londra’da bulunan Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün tahminlerine göre Siyonist işgal devletinin halihazırda yaklaşık 200 nükleer başlığa sahip olduğu bildirildi.

Askeri konularda yayın yapan İngiliz Jane’s Grup ise Siyonist işgal devletinin sahip olduğu nükleer başlık sayısını 200 ila 300 arasında tahmin etti.

İngiliz dergisi bugünkü sayısında Siyonist işgal devletinin dünyada nükleer alanda en büyük altıncı devlet olduğunu yazdı. Dergi, “İsrail, uzmanların tahminlerine göre 200 ila 300 arasında nükleer savaş başlığına sahip ve bu İngiltere’nin sahip olduğu nükleer başlığa denk” dedi.

Siyonist işgal devletinin bu başlıkları karadan karaya Eriha-2 ve Eriha-3 füzelerine takabileceğini yazan dergi, işgal devletinin nükleer füzeleri savaş uçaklarından ve denizaltılardan da fırlatma gücüne sahip olduğunu belirtti.

Öte yandan, uluslararası birçok uzmanın üyesi olduğu “Nükleer Tehdit İnisiyatifi” (Nuclear Threat Initiative) isimli Amerikalı sivil örgüt, Siyonist işgal devletinin nükleer tersanesinin 200 ila 300 arası nükleer başlık içerdiğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA