• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrailden görülmemiş one minute cezası
12 Nisan 2010 Pazartesi 15:02

İsrail'den görülmemiş one minute cezası

Erdoğan'ın "One minute" sözünü İsrail'de söyleyen 6 Türk denizcisi, çarptırıldıkları ceza ile neye uğradıklarını şaşırdı.
Ukrayna'dan aldıkları demiri İsrail'in Ashdod Limanı'na götüren "İstanbul" isimli geminin 6 mürettebatı, polis kontrolü esnasında, "One minute" dedikleri iddiasıyla 10 yıl İsrail topraklarına ayak basmama cezası aldı.

Ukrayna'dan aldıkları demiri Malta bayrağı ile İsrail'in Asdod Limanı'na götüren "İstanbul" isimli gemi, burada limana yanaştı. Gemide bulunan Gv stajyeri İsmail Cem Köse, fiter Erdinç Uzun , yağcı Şenol Acar, yağcı Hasan Turan, vardiya zabiti Hasan Güvel ve makine zabiti Mahmut Kuzgun, limana çıkarak bir internet kafeye gitti.

SERT TAVRA KARŞI TÜRK GEMİCİLER ONE MİNUTE DEYİNCE ÖFKELENDİLER

Burada kimlik kontrolü yapan polisler, gemi kaptanı Okan Özalp'ın iddiasına göre Türk olduğunu öğrendikleri gemicilere sert davrandı. Maruz kaldıkları muamele karşısında tepki gösteren ve İsrailli polislere, "One minute" diyen 6 gemici, bulundukları yerden uzaklaştırılıp gemiye geri gönderildi.

GEMİCİLERE 10 YIL AYAK BASMAMA CEZASI

Bundan 25 gün sonra aynı gemi yine İsrail'in Ashdod Limanı'na bir yük nakliyesi için geldi. Karaya çıkmak isteyen personel arasında bulunan ve daha önceki olayda, "One minute" diyen 6 Türk gemiciye, 10 yıl boyunca İsrail topraklarına ayak basmama cezası verildiği öğrenildi.

"İSRAİLLİLERİN İÇİNE ÇOK OTURMUŞ"

Olayı çifte standart olarak değerlendiren gemi kaptanı Erözalp, "İsrail polisinin sırf Türk oldukları için gemi personeline takındıkları bu tavır son derece yanlış" dedi.

"One minute İsraillilerin içine çok oturmuş" diyen Erözalp, "One minute'ın arkasının da gelmesi lazım. Hiçbir Türk vatandaşının İsrail polisinin olumsuz tutumu ile karşılaşmaması lazım" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA