• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrailden Gazzeye kara operasyonu
13 Temmuz 2014 Pazar 11:37

İsrail'den Gazze'ye kara operasyonu

İsrail donanmasına bağlı komandolar bu sabaha karşı Gazze Şeridi'nin kuzeyine kara operasyonu düzenledi. Kısa süreli operasyonun, bölgedeki bir roket fırlatma mevkisini hedef aldığı belirtildi. Filistin halkı üzerinde baskı kurmak isteyen İsrail ordusu, ateşlediği füzeler ile 'Derhal evlerinizi terk edin' yazılı notları dağıtıyor.

İsrail radyosundan yapılan açıklamaya göre İsrail ordusu Gazze'ye ilk kara operasyonunu başlattı. Denizden karaya ilerleyen birlikler, öncelikle Hamas'ın füzelerini ateşlediği noktayı hedef aldı.

İsrail ordusu sözcüsü, operasyonu ilk etapta sınırlı olarak yürüteceklerini belirtti.

Çatışmada dört komandonun hafif şekilde yaralandığını ifade eden ordu sözcüleri, son durumu Twitter üzerinden açıkladı.

"EVLERİNİZİ TERK EDİN" TEHTİDİ

İsrail ordusunun, Gazze'nin kuzey bölgelerine "hava saldırısı yapılacağı" uyarısının yer aldığı broşürlerle, bölge halkından "evlerini boşaltmalarını talep ettiği" bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait uçaklar, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya beldesine broşür attı. Söz konusu broşürlerde, "İsrail'e yönelik roketlerin atıldığı bölgelerin hava saldırısına maruz kalacağı" ve ordunun Beyt Lahya'daki bazı bölgelerin tahliye edilmesini talep ettiği kaydedildi.

"Beyt Lahya sakinlerine askeri bildiri" başlıklı broşürlerde, şu ifadelere yer verildi: "İsrail ordusu, topraklarına yönelik roketlerin atıldığı bölgelerdeki 'terör unsurları' ve ona ait altyapıları vurmak için şiddetli bir hava saldırısı düzenleyecektir. Söz konusu bölgeler; El-Atatra'dan Es-Selatin Sokağı ile Cebaliye Kampı'nın doğu ve batı bölgeleri. Güvenliğiniz için evlerinizi boşaltmalı ve aşağıdaki yolları kullanarak Cebaliye'nin güneyine gitmelisiniz."

İsrail ordusunun bölge halkına "zarar vermek istemediği" öne sürülen bildiride, "Bu operasyon kısa ve geçicidir. Kim belirtilen talimatları ihlal eder ve evini boşaltmazsa kendi ve ailesinin canını tehlikeye atmış olur. Biz uyardık, sorumluluk kabul etmiyoruz" şeklinde tehditler yer alıyor.

 

4 İSRAİL ASKERİ YARALANDI

Gazze'de, İsrail deniz komandolarıyla İzzeddin Kassam Tugayları arasında çıkan çatışmalarda, 4 İsrail askerinin yaralandığı bildirildi.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bu gece İsrail ordusuna ait özel bir güç, uzun menzilli füzelerin atıldığı bir tesise baskın düzenledi. Baskınla hedef vurulurken, karşı taraftan ateş edilmesi üzerine çıkan çatışmada 4 asker yaralandı" dedi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın gece yaptığı basın açıklamasında; "Kassam Tugayları'na bağlı özel bir grup, Siyonist deniz kuvvetlerinin Gazze'nin kuzeyindeki Sudaniye bölgesi sahiline askeri birlik indirme girişimini fark etmiş ve onlarla çatışmaya girmiştir" ifadeleri yer almıştı.

Gece TSİ 01:30'a dek iki taraf arasında çatışmaların sürdüğünü belirten görgü tanıkları, Sudaniye bölgesinde peş peşe yoğun patlama seslerinin geldiği ifade ederken, deniz çıkartma operasyonuna İsrail hücumbotları ve savaş helikopterlerinin katıldığını vurgulamıştı.

Görgü tanıkları ayrıca, denizden işgale karşı direnen Filistinliler'e, ağır makineli tüfekler, füze ve roketlerle saldırıldığını ifade ederken, Filistinli direnişçilerin İsrail deniz komandolarına hafif makineli tüfek, havan topu ve RPG roketleriyle karşılık verdiğini bildirmişti

 

Gazze'deki bir güvenlik yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahil şeridindeki çatışma bölgesi üzerinde, İsrail'in 20'den fazla insansız hava aracının uçtuğunu söylemişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA