• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrailde ‘harçlık’ skandalı büyüyor!
02 Şubat 2015 Pazartesi 09:57

İsrail'de ‘harçlık’ skandalı büyüyor!

İsrail’de başbakanlık harcamalarına ilişkin hazırlanan rapor Netanyahu ailesinin canını sıkacak.

İsrail’de Başbakan Benjamin Netanyahu’nun eşi Sara’nın, başbakanlık konutunda kullanılan şişelerin depozitolarını ‘harçlık’ yapmasıyla ilgili skandal büyüyor.

Son olarak Devlet Denetleme Kurulu üyesi Joseph Şapira, Başbakanlık harcamalarıyla ilgili hazırladığı raporu yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu. Kurulun Başsavcı Yehuda Weinstein’e teslim ettiği raporda,  başbakanlık konutu için yapılan lüks harcamalar ve devlet fonlarının uygunsuz kullanımına dair ayrıntılar yer alıyor.

AVUKATI ERTELETTİ

İsrail basınında çıkan haberlere göre raporda, başbakanlık konutu için alınan çiçek ve kokulu mumlara ödenen yüksek rakamlardan ve ‘yüklü’ catering faturalarından bahsediliyor. Şapira, yerel basında raporun 17 Mart’taki seçimlerden sonra açıklanması için Netanyahu’nun avukatı David Şimron’un Başsavcı Weinstein’ı ikna ettiğine dair haberlerin çıkmasının ardından raporu en kısa zamanda açıklayacaklarını belirtti.

Netanyahu’nun 2013’te de başbakanlık konutuna alınan dondurmalara 10 bin Şekel (6 bin 200 TL) harcadığı ortaya çıkmıştı.

HERGÜN BİR ŞİŞE ŞARAP

Devlet Denetleme Kurulu’nun raporuna göre son 2 yılda başbakanlık konutuna 25 bin 450 dolarlık alkollü içecek alındı. Netanyahu ailesinin son 4 yılda 80 binin üzerinde cam şişenin depozitosunu aldığı iddia edilirken rapordaki verilere göre başbakanlık konutuna son 2 yılda her gün en az bir şişe şarap alındı.

İsrail muhalefeti Başbakan Netanyahu’nun her ay alkollü içeceklere, asgari ücrete yakın bir meblağ (4 bin 200 Şekel / 2 bin 600 TL) ödemesine tepki gösterdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA