• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrailde beş partili koalisyon
07 Mayıs 2015 Perşembe 08:20

İsrail'de beş partili koalisyon

İsrail Başbakanı ve Likud partisi lideri Netanyahu, Cumhurbaşkanı Rivlin’e hükümeti kurmak için gerekli olan 61 sandalyeye ulaştığını resmen bildirdi.

İsrail Başbakanı ve Likud partisi lideri Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’e hükümeti kurmak için gerekli olan 61 sandalyeye ulaştığını resmen bildirdi.

Netanyahu, hükümeti kurması için tanınan sürenin bitimine birkaç saat kala koalisyonu oluşturmak için yeterli sandalyeye ulaştı.

İsrail radyosu, Netanyahu'nun, daha önce anlaştığını açıkladığı 3 partinin ardından Yahudi Evi Partisi ile de anlaşmaya vardığını ve kendisine verilen sürenin dolmasına yaklaşık 2 saat kala hükümeti kurma çalışmalarını sonlandırdığını duyurdu.

Böylece Netanyahu, Cumhurbaşkanı Rivlin tarafından koalisyonu kurmakla görevlendirilmesinin ardından yeni hükümeti oluşturmak için diğer partilerle yürüttüğü pazarlıkları 42’nci gününde sonlandırmış oldu.

Beş partili koalisyon

Buna göre, yeni hükümette yer alan partiler şunlar: Netanyahu liderliğindeki Likud ve Ekonomi Bakanı Naftali Benett liderliğindeki Yahudi Evi partisi, merkez sağ eğilimli Kulanu (Hepimiz) partisi ve dindar partiler olarak bilinen Birleşik Tora Yahudiliği ve Şas.

Öte yandan, İsrail’de hükümeti kurmak için gerekli olan milletvekili desteğinin 61 olması, yeni koalisyonun geleceği hakkında soru işaretlerini beraberinde getirdi. Netanyahu hükümetinin gerekli çoğunluğu tam sınırda yakalaması, yeni koalisyonun siyasi çalkantılara açık olacağı değerlendirmelerine sebep oldu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA