• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrail polisi ile Filistinliler arasında gerginlik
17 Kasım 2014 Pazartesi 09:41

İsrail polisi ile Filistinliler arasında gerginlik

Kudüs'te bir Filistinlinin, şoförlüğünü yaptığı otobüste cesedinin bulunmasının ardından, İsrail polisi ve Filistinliler arasında çatışmalar çıktı.

Kudüs'te, bir Filistinlinin şoför olarak çalıştığı otobüste cesedinin bulunmasının ardından, Doğu Kudüs'ün et-Turra, el-Ayzeriyye, Ebu Dis ve Ras el-Amud bölgelerinde, İsrail polisi ile Filistinliler arasında çatışmalar çıktığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni'nin (32), Kudüs'te şoförlüğünü yaptığı İsrailli bir otobüs firmasına ait araçta ölü bulunmasından sonra, Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde toplanan Filistinliler ile İsrail polisinin arasında çatışmalar çıktı. İsrail polisinin, Filistinlilere karşı plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığı aktarıldı.

Öte yandan, Fetih, Hamas, Filistin Kurtuluş Halk Cephesi ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nin, Yahudi yerleşimcileri sorumlu tuttukları olaya tepki amacıyla bugün genel grev yapma kararı aldıkları açıklandı.

Kudüs'te, İsrailli bir otobüs firmasında şoför olarak çalışan Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni, dün otobüste boynundan asılmış halde ölü bulunmuştu. İsrail polisinin kısa sürede olayı ''intihar'' olarak adlandırması tepkilere neden olmuş, Ramuni'nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğu ileri sürülmüştü.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA