• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrail ordusu katliamı itiraf etti
04 Ağustos 2014 Pazartesi 10:37

İsrail ordusu katliamı itiraf etti

İsrail ordusu, Refah’taki BM okulunda 10 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili itiraf gibi bir açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada, ''Refah’taki BM okulu yakınlarında, motosikletle seyreden üç İslami Cihad mensubuna yönelik bir operasyon gerçekleştirdik. Ordu operasyonun sonuçlarıyla ilgili incelemesini sürdürüyor'' ifadeleri yer aldı.
İsrail cuma günü 110 sivili katlettiği Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bu kez sığınmacıların kaldığı BM okulunu vurdu. 3 bin kişinin kaldığı okulda en az 10 Filistinli hayatını kaybetti. 
Son saldırıyla birlikte İsrail'in saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana vurduğu BM'ye ait okul sayısı sekize yükseldi. 
''BU ÇILGINLIK ARTIK SONA ERMELİ''
BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, İsrail’in Gazze’deki BM okuluna düzenlediği saldırının 'ahlaki açıdan felaket ve suç eylemi' olduğunu söyledi, “Bu çılgınlık artık sona ermeli” dedi. 
İsrail saldırılarında şimdiye kadar en az 1834 Filistinli öldü, yaklaşık 9 bin 370 kişi yaralandı. Ölenlerin arasında en az 400 çocuk bulunuyor.
 
260 BİN KİŞİ BM OKULLARINDA KALIYOR
Al Jazeera'ye verdiği mülakatta İsrail'in BM'nin Gazze'deki bi okulunda yaptğı katliamı anlatırkengözyaşlarını tutamayarak ağlayan BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Sözcüsü Chris Gunness, güvenlik riskine rağmen Filistinlilerin okullara sığınmaya devam ettiğini söyledi. 
Gunness Twitter hesabından yaptığı açıklamada, insanların evlerini terk edişinin bir tsunami etkisiyle devam ettiğini ve hali hazırda Gazze'de bulunan ve UNRWA'a ya ait 90 okulda kalan Filistinlilerin sayısının 260 bine ulaştığını belirtti. 
1,8 milyon nüfuslu Gazze'de evini terk edenlerin toplam sayısı ise BM verilerine göre 460 bin.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA