• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrail lobisinin İHH savaşı!
12 Temmuz 2010 Pazartesi 15:45

İsrail lobisinin İHH savaşı!

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Hamas örgütü adına bağış topladığı gerekçesiyle, merkezi Frankfurt
İçişleri Bakanı Maiziere, yaptığı yazılı açıklamada, "Hamas'a yardımcı olduğu" için IHH'nın özellikle Hamburg, Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerindeki faaliyetlerinin bu sabahtan itibaren yasaklandığını bildirdi.

IHH'nın uzun zamandan beri Gazze Şeridi'nde İsrail'in ablukası altında zor kşullarda yaşayan Filistinlilere yardım malzamesi gönderiyor. Ayrıca Gazze'de yaşanan insanlık dramına dur demek için birçok önemli aktivite de bulunmakta.

Maiziere yaptığı açıklamada, Hamas'a karşı haksız eleştirilerde bulunarak İsrail'in 'saldırıya' uğrayan devlet olduğu iddiasında bulundu. Alman Bakan ayrıca İHH'nın Gazze'ye yaptığı yardımlarla İsrail Devleti'ne karşı sürdürülen mücadeleyi desteklediği ifadesini kullandı.

İHH, Gazze'ye insani yardmın ulaşması için büyük emek sarfetmiş ve bu yolda tüm kamuoyunun dikkatini de bu insalık dramına çekmişti.

Alınan bu haksız kararda İsrail lobisinin Almanya'daki çalışmaları etkili oldu.

Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatının bir süre önce yayımladığı raporda ilk kez IHH'den söz edilmiş ve derneğin özellikle Filistinliler ve Gazze için düzenlediği yardım kampanyalarına işaret edilmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA