• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrail kontrol noktalarında izdiham
10 Temmuz 2015 Cuma 12:35

İsrail kontrol noktalarında izdiham

İsrail güvenlik güçlerinin kontrol noktalarındaki uygulamaları, ramazan ayının son cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinliler arasında izdihama yol açtı.

Ramazan ayının son cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinliler, sabah erken saatlerden itibaren yola çıkarken, İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria ile Kudüs arasında konrol noktalarındaki uygulamaları büyük bir izdihama yol açtı. 

Yüzlerce İsrail askerinin görev yaptığı kontrol noktaları önünde uzun kuyruklar oluşturan Filistinlilerden, izin belgesi olmayan sadece 50 yaş üstü erkekler ile 30 yaş üstü kadınların Kudüs'e geçişine izin verildiği görüldü.

Kontrol noktalarında bekleyen Filistinliler, AA muhabirine, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyenlere çıkardığı zorlukları ve yaşadıkları sıkıntıları anlattı. 

Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalendiye kontrol noktasında, geçiş sırasını bekleyen İyad Talat (37) isimli Filistinli, "Sabah erken saatlerden beri çocuklarımla buradayız. Ramazanın son cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılabilmek için Kudüs'e geçmeye çalışıyoruz, ancak hala geçemedik. İsrail, uyguladığı bu kısıtlamalarla Filistinlilerin ibadet özgürlüğünü engelliyor" dedi.

Öte yandan Doğu Kudüs'teki Er-Ram ve El-Azeriya beldelerindeki pek çok noktada, yüzlerce Filistinli gencin tüm tehlikeleri göz önüne alarak ayrım duvarını aşıp Kudüs'e geçmeye çalıştığı görüldü. Gençler, tahta ve ipten yaptıkları merdivenle duvarı aşmaya çalışırken bazı arkadaşları da onlara gözcülük yaptı.

Abdullah Hayri (27) isimli Filistinli genç, "Bugün ramazan ayının son cuması. İsrail Kudüs'e geçmemize izin vermiyor, ancak bizler bütün engellemelere meydan okuyoruz. Bugün inşallah cuma namazını Aksa'da kılacağız" dedi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA