• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrail Gazetesi Kürdistanın Sınırlarını Çizdi!
03 Ağustos 2012 Cuma 15:00

İsrail Gazetesi Kürdistan'ın Sınırlarını Çizdi!

İşte İsrail gazetesinin o bomba iddiası....
İsrail’in önde gelen gazetelerinden biri olan Haaretz, Ortadoğu’da son yaşanan gelişmelerle bölgenin stratejik haritasının yeniden çizilebileceğini ve bunun merkezinde “denize ulaşan” Kürdistan’ın bulunduğunu yazdı.

Tel Aviv Üniversitesinde Kürt Programının başkanı Prof. Ofra Bengio tarafından kaleme alınan yazıda Güneybatı Kürdistan’da yaşanan gelişmelerle Kürtlerin bir taşla birden çok kuş vurdukları ifade edildi.

Kürtlerin Şam ile daha iyi bir pazarlık pozisyonuna geldiğini, Suriye muhalefetine karşı elini güçlendirdiğini, Türkiye’ye kendi sınırları içinde bulunan Kürtler konusunda mesaj verdiğini ve Güney Kürdistan idaresiyle de yakınlaştığını belirten Bengio bu gelişmelerin Kürtlerin Akdeniz’e kadar açılmasıyla sonuçlanabileceğini öne sürdü.

Türkiye’nin Güney Kürdistan’la olan 400 kilometrelik sınırına 800 kilometrenin daha eklendiğini kaydeden Bengio, bu durumun Ankara’yı endişelendirdiğini ifade etti.
Bengio Kürtlerin Birinci Dünya Savaşından galip çıkan egemen güçlerin çizdiği sınırları unutturacağını ve bunları ortadan kaldırmak için eline geçen bu şansı kullanacağını belirtti. Bengio bu şansın içindeKürdistan’ın Akdeniz’e açılması olduğunun da altını çizdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA