• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrail F-16sı düşürüldü iki pilot da esir
18 Kasım 2012 Pazar 10:20

'İsrail F-16'sı düşürüldü iki pilot da esir'

İsrail'in 4'üncü gününe giren kanlı Gazze saldırılarında bir F-16 savaş uçağının Hamas tarafından düşürüldüğü ve pilotlarının da esir alındığı ileri sürüldü.

Hamas’ın askeri kanadı, İzzeddin Kassam Tugayları’nın internet hesabında bir İsrail F-16 savaş uçağının yerdeh havaya füze ile düşürüldüğü iddia edildi. Hamas adına dün bazı haber ajanslarına gönderilen açıklamad ada yaparak düşürülen İsrail F-16 uçağının iki pilotunun esir alındığını bildirdi.

İSRAİL 'UÇAK KAYBOLDU' DEMİŞTİ'

Ancak Hamas merkezinden herhangi bir yetkilinin henüz doğrulamadığı habere göre İsrailli iki pilotun dün Cuma günü Hamas’a bağlı birimler tarafından esir alındığını açıkladı. Rus yarı resmi haber sitelerinden olana Rusya’nın Sesi internet sitesinde de yer alan habere göre Hamas’ınönde gelen liderlerinden Muşir el-Mısri, Filistin direniş tarihinde ilk kez Filistinli mücahitlerin işgal rejiminin bir modern F-16 tipi savaş uçağını hedef alarak düşürdüklerini bildirdi. Geçtiğimiz Perşembe günü İsrail’e ait bir adet İHA casusluk uçağı karadan havaya fırlatılan füzeyle isabet alınarak düşürülmüş ve bu olayın görüntüleri internet ortamında yayınlanmıştı. Kısa bir süre önce İsrail, ordu yönetimine atıfta bulunarak İsrail uçaklarından birinin Gazze üzerinde kaybolduğunu ve iki pilotla irtibatın kesildiğini duyurmuştu.

YÖNETİM ÇÖKEN DEMİR KUBBE'SİNİ TAKVİYE EDİYOR

İsrail, füze saldırılarından korunmak için kurduğu füze savunma sistemi Demir Kubbe’yi daha da takviye ediyor. Gazze’ye saldırısına Hamas’ın Tel Aviv ve Kudüs’ü vuran füze saldırıları ile karşılık alan İsrail özellikle Tel Aviv ve Kudüs’ün hava savunmasını daha da güçlendirme kararı aldı.

TEL AVİV'DE SİREN SESLERİ

İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre Ordu, Tel Aviv’in savunması amacıyla füze savunma sistemini bugün devreye koydu. İki gündür Tel Aviv’de hava uyarı sirenleri çalmakta ve patlama sesleri duyuluyordu. Hamas ilk defa olarak İsrail saldırılarına elindeki Fecr-5 füzeleri ile karşılık vermişti. 75-80 Km. menzilli bu füzeler Gazze’ye 71 kilometre mesafedeki Tel Aviv ve 78 kilometre uzaklıktaki Kudüs’ü de vurabiliyor. İsrail’in ‘Çelik Kubbe” isimli füze savunma sistemi Kassam, Grad ve Facr tipi kısa ve orta menzilli füzelere karşı kullanılıyor. bu arada dün akşam saatlerinde de İzzeddin Kassam Tugayları tarafından Tel Aviv’e 5 füze atıldığı bildirildi.

İSRAİL ASKERLERİNE SMS’Lİ TEHDİT

İsrail web siteleri Anonymous hacker grubu tarafından saldırıya tutuldu. Siber operasyona OpIsrael (İsrail Operasyonu) adı verildi. Hackerler, İsrail ordusu bilgi akışını hızlandırdığı sırada 87 web sitesine saldırarak çökertti. Öte yandan Gazze’deki İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, istihbarat çalışması sonucu, telefon numaralarını ele geçirdiği 5 bin İsrail askerine İbranice tehdit mesajı gönderdi. İsrail askerlerine İbranice gönderilen mesajda, “Gazze’ye girerseniz, burası mezarınız olacak, Tel Aviv’i de ateşe vereceğiz” denildi.

ARAP BİRLİĞİ : ‘BARIŞ SÜRECİ’NİN İÇİ BOŞ

ARAP Birliği, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın talebi üzerine, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını ele almak üzere dışişleri bakanları düzeyinde olağanüstü toplandı. Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Arap ülkelerine, İsrail’in Gazze saldırıları sonrası ‘Ortadoğu barış süreci’yle ilgili tutumlarını gözden geçirmeleri çağrısında bulundu. Arabi, Filistinlilere, ambargo ve her türlü saldırganlığa karşı destek olacakları sözünü verdi. Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr da “Mısır’ın Gazzeli kardeşlerinin yanında yer alacağını, Arap ülkelerinin ve uluslararası camianın ‘barış süreci’ olarak bilinen ve tamamıyla içi boşaltılmış kavramı yeniden gözden geçirmesi gerektiğini” vurguladı. Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, “64 yıldır esaretten kurtulmayı bekleyen Filistin’i kurtlara yem etmeyelim’’
dedi.

‘’İsrail’in düşmanlığı sadece Filistin halkına yapılmış bir zulüm değil, tüm Arap halklarına da yapılan bir hakarettir’’ diyen Mansur, ‘’Filistin direnişinin yanında yer almamız gerekir’’ dedi. Mansur, ‘’Filistin halkı, artık bizden 64 yıldır dünyanın da tüm Arapların da duymaktan bıktığı kınama mesajlarını duymak değil, direnişlerine,
onurlarına yakışır bir şekilde yanlarında durmamızı istiyorlar’’ diye konuştu.

Olağanütsü toplantıda konuşan Sudan Dışişleri Bakanı Ali Karti de İsrail’in Gazze saldırısına engel olmak üzere Arap ülkelerini devlet başkanı düzeyinde acil bir toplantı düzenlemeye çağırdı. Karti, ‘’Arap liderleri, İsrail’in saldırganlığının önüne geçmeli ve küstahlığına son vermeli’’ dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA