• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşportacılıktan sunuculuğa uzanan hayat serüveni
31 Ekim 2012 Çarşamba 11:52

İşportacılıktan sunuculuğa uzanan hayat serüveni

Konyada Kulesite önünde seyyar olarak çakma Adidas, Nike marka ayakkabı satarken İstanbula giden ve Varmısın Yokmusun yarışması ile hayatı tamamen değişen Konyalı Mevlüt ile gazetemize özel...
Konya’da Kulesite önünde seyyar olarak çakma Adidas, Nike marka ayakkabı satarken İstanbul’a giden ve Varmısın Yokmusun yarışması ile hayatı tamamen değişen Konyalı Mevlüt ile gazetemize özel söyleşi gerçekleştirdik. Her zaman şükür ettiğini söyleyen Mevlüt, ‘‘Yarışmaya seçilmem şans eseri oldu ama hayatımın dönüm noktası oldu, yarışmadan para kazanamadım ama benim geleceğimi bana kazandırdı’’ diye konuştu.
Bir zamanlar Konya sokaklarında İşportacılık yaparak geçimlerini sağlayan Konyalı Mevlüt’ün hayatı İstanbul’da katıldığı yarışma ile değişti. Varmısın Yokmusun yarışmasında 9 ay kalan Mevlüt’ün yıldızı yarışmanın bitiminin ardından parladı. Mevlüt’ün İşportacılıktan program sunuculuğuna uzanan hayat hikâyesini sizler için hazırladık.
 
 

Yarışmaya başvurmadan önce Konya’da nasıl bir hayat sürüyordun?
Konya’da gayet mütevazi bir hayat yaşayan 5 çocuklu bir ailenin 4 numaralı evladıyım. Babam Konya’da market işletiyordu. Bazı sıkıntılı durumlar nedeniyle marketleri kapattık. Bende bir hırdavatçıda işe başladım. Hırdavat malzemesi satıyorduk, akşamları ise Kulesite alışveriş Merkezinin önünde seyyar olarak çakma Adidas, nike markalı ayakkabı satıyordum. Böyle devam eden bir serüvenimiz oldu. Sonra İstanbul’a gitmeye karar verdim. Babama ben İstanbul’a gideceğim dedim. Tabi babam klasik Konyalı mantığıyla ‘‘Ya ne yapcan İstanbul’da gitme’’ diye tepki gösterdi. Baba ben artık gidiyorum dedim ve çıktım. Hiçbir program, planım yoktu.
 
 
 

Peki, yarışma serüveni nasıl başladı?
İstanbul’a gittikten 1 hafta sonra ablam Varmısın Yokmusun yarışmasına başvurmam için ısrar etti. Benim hiç umudum yoktu ama ablamı kırmayıp internetten başvuru yaptım. 1 Hafta sonra telefon geldi. Mevlüt bey sizi Acun Medya’dan arıyoruz. Varmısın Yokmusun elemelerine katıldınız, yarın sizi bekliyoruz dediler. Gittim ve birinci elemeyi geçtim. Sonra ikinci eleme için çağırdılar tekrar gittim ve çıktım eve dönerken tekrar telefon geldi. Yarın sizi tekrar bekliyoruz Acun Bey ile görüştüreceğiz dediler. Tabi çok heyecanlıyım. Türkiye’nin en popüler insanı ile görüşeceğim. Kapıda beklemeye başladık. Sonra beni çağırdılar. Karşımda acun ve ekibinden yönetmenler var. Seni tanıyalım dediler. Bende Konyalı tabiriyle kendimi tanıttım, sonra seni tanıdığımıza memnun olduk eğer 15 gün içerisinde ararsak bizimlesin aramaz isek tanıştığımıza memnun olduk dediler ve beni gönderdiler. 15 gün doldu ve ben ümidi kesmiştim. Ardından bir telefon geldi ve karşımdaki kişi bana yarışmaya katılmaya hak kazandınız diyordu. Ben inanmadım ve şaka yapıldığını zannettim. Bilgilerimi söyleyince inandım ve yarışma serüvenim başladı. 9 ay yarışmada kaldım bu zaman dilimi içerisinde müthiş çevre ve kariyer yaptım. Yarışmadan para kazanamadım ama bu yarışmanın vesilesi ile çok para kazandım. Mesela Kanal 7’de annemle Ana Kuzusu programını sunduk, Türkcell reklamlarında oynadım, Sinan Çetin’in sinema filminde oynadım, bazı cep telefonu firmalarının reklamlarında oynadım, onun dışında sunuculuk eğitimi aldım ve çeşitli programlarda sunuculuk yaptım. Şu anda ise Acun Medya’da Yetenek Sizsiniz programında çalışıyorum. Acun abi yarışma bittikten sonra beni bırakmadı. Projesine beni dahil etti. Yarışmaya girmem hayatımın dönüm noktası oldu diyebiliriz. Yarışma bittikten sonra Kanal 7’de annemle beraber Ana Kuzusu programını çektik. Oradan kazandığım para ile İzmir Alaçatı’da Naciye Teyze Konağı ismiyle apart otel butik otel ve kahvaltı salonu açtık. Şu anda hayatımız bu şekilde devam ediyor.
İstanbul hayatı sende ne gibi değişiklikler yarattı?
 Ben Allah’a her gün şükrediyorum. Ortamda herşey o kadar müsait ki istesen herşeyi yapabilirsin. Türkiye’nin en popüler yarışma programındasın. Yarışma programında popülaritesi yüksek bir yarışmacısın. Gözdesin. Herkesten çok büyük bir ilgi var. Her an ayağın kayabilir bir pozisyondasın. Ama şükürler olsun ki mayamız sağlam olduğu için kendimi kötü ortamlardan hep uzak tuttum. Acun abiyi herkes tanımaz. Acun Ilıcalı’da muhafazakâr kimliği olan bir kişilik. Dürüst ve kaliteli bir insan olunca onun yanından hiç ayrılmak istemedim. Şu an iyi yerlerde olduğumuzu düşünüyorum. Yaşam hikâyem aslında insanlara örnek olabilir bu konu inanmakla ilgili diye düşünüyorum. Karşıma hep iyi niyetli insanlar çıktı. Şansım hep iyi yönde gitti. İnanmak başarmanın yarısıdır sözü gerçekten çok anlam ifade ediyor. Ben inandım ve başardım. İstanbul başlangıcı benim için hayırlı şeyler getirdi. Tabi karşınıza hayırlı insanlar çıkması en önemli etken.
Hep göz önünde olmanın zorluklarını çekiyor musun?
İstanbul’da düzen kurmak gerçekten çok zor. Bu yarışma olmasa belki farklı işler yapacaktım ama bu yarışma benim hayatımın dönüm noktası oldu. İstanbul sizi korkutmasın. İstanbul, Konya gibi maneviyatı yüksek bir şehir. Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz. Mevlana’nın dediği gibi ‘Neyi arıyorsan o sensin’ sözüyle Hz. Pir asırlar önce ne güzelde anlatmış. Şimdi insanların seni yanlış anlaması da an meselesi oluyor. Ekranda hep güler yüzlü olunca normal hayatta da moralin bozuk olsa bile hep gülümsemeni bekliyorlar, gülümsemediğin zamanda hemen damga geliyor. ‘Bak 2 programa çıktı artist oldu’ şeklinde konuşuyorlar. Göz önünde olduğun zaman sürekli pozitif olmak zorundasın. Yarışmanın bitmesinin üzerinden 3 yıl geçti ama hala tanıyanlar var. Kısmetse bundan sonra da yeni projelerle medya sektöründe devam edeceğim. Beni izlemeye devam edin… 
YORUMLAR
Helal Olsun
ARİF BÜYÜKYILMAZ
Mevlütü meşhur olmadan öncede tanırdım tek bildiğim gerçek şöhret onu değiştirmedi helal olsun işte gerçek Mevlana torunu
78.161.231.150
mevlüt e destek
dilan seda ekti
bende MEVLÜT ü yarışma sayesinde tanıyan şanslılardan biriyim.yüzyüze konuşunca çok daha fazla ısındım onu takip etmeyi hiç bir zaman bırakmadım çünkü mütevazı kişiliği,güleryüzü, o güzel ruhunu ve yaşama sevincini hiç kaybetmedi,kaybetmeyenlerden de..
88.252.63.229
Aferin cocuga mutevaziligi elden birakmamis!
Mevlana torunu
Helal olsun ekmegini helalinden kazanmaya calisan temiz bir kardesimiz. Yolun acik olsun Mevlut efendi.
188.56.220.135
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA