• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşletmelere kriz döneminde can suyu
12 Kasım 2010 Cuma 16:10

İşletmelere kriz döneminde can suyu

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının ölçek endeksli büyüme kredisi destek programının, işletmelerin büyümesi, işlerini geliştirmesi ve
Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın ölçek endeksli büyüme kredisi destek programının, işletmelerin büyümesi, işlerini geliştirmesi ve üretimini artırmasına imkan sağlaması açısından önemli olduğunu söyledi.
 
KTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, kriz döneminde “Can suyu” adı altında çıkarılan KOSGEB desteklemelerinin ardından şimdi de, “Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı”nın uygulamaya gireceğini müjdeledi. Başkan Üzülmez, 23 Kasım Salı günü başlayacak müracaatla birlikte işletme başına 30 bin TL ile 80 bin TL arasında kredi verileceğini, kredi faiz oranının 4’te 3’ünün KOSGEB, geri kalan kısmın işletme tarafından karşılanacağını hatırlattı.
 
Büyüme destek kredisiyle, KOBİ’lere ve esnaf sanatkarlara yeni finansman imkanlarının sağlanmasının ve finansman yüklerinin azaltılmasının amaçlandığını ifade eden Üzülmez, “Bu destekle birlikte, işletmelerin hızlı ve sürdürülebilir büyüme ortamının hazırlanması, istihdam olanaklarının artırılması, kapasite geliştirilmesi, yeni yatırım yapılması, mevcut yatırımların ürün, pazarlama, üretim ve üretim yeri veya finansman yapısını geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Ayrıca işletme sahibinin kadın girişimci olması halinde kredi üst limitleri 10 bin TL daha arttırılabilecektir. Kredi vadesinin ilk altı ayı ödemesiz, geri kalan kısım 12 ay eşit taksitlerle ödenecektir” diye konuştu.
 
Hüseyin Üzülmez, ekonomiye olumlu katkı sağlayacak büyüme kredisinin yanında ihracat kredisi destek programının da belli olduğunu bildirdi. İhracat destek programı çerçevesinde işletmelere 200 bin dolara kadar kredi verileceğini belirten Üzülmez, bu programdan yararlanmak isteyen Esnaf ve Sanatkarlar ile KOBİ’lerin kredi taleplerinin başvuru sırasına göre yapılacağını, bu nedenle ivediliğin önemli olduğunun altını çizdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA