• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İslamoğlu: 27 Aralıkta beni tutuklayacaklardı
01 Mart 2014 Cumartesi 14:25

İslamoğlu: 27 Aralık'ta beni tutuklayacaklardı

Adı telefon dinlemeleri listesinde bulunan Akabe Vakfı kurucusu Mustafa İslamoğlu, paralel savcılara ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ailesi ile birlikte paralel yargı tarafından telefonları dinlendiği ortaya çıkan yazar Mustafa İslamoğlu, "17 Aralık operasyonu başarılı olsaydı bu dinleme kayıtları üzerinden 27 Aralık'ta beni tutuklayacaklardı" dedi.

"Paralel Din" kavramı üzerinden yaptığı çarpıcı açıklamalar kamuoyunda geniş yankı uyandıran Mustafa İslamoğlu, fahri başkanlığını yaptığı Akabe Vakfı'nın 60 gönüllüsü, oğlu, kızı, ev telefonu ve cep telefonunun paralel yargı tarafından dinlenmesine sert tepki gösterdi.

BENİ DİNLEYENLER, DİNLETENLERİN HAYATI BENİM KADAR ŞEFFAF MI?

Dün vakıf merkezinde son gelişmeleri değerlendiren İslamoğlu 3 yıl boyunca kendisini dinleyenlere "Bütün sözlerimi yayınlayın çekindiğim hiçbir şey yok. Beni dinleyen savcılar hakimler siz de aynısını söyleyebiliyor musunuz? Ey beni dinleyen emniyet istihbarat yetkilileri sizin hayatınız da bu kadar şeffaf mı? Beni dinletenlerin arkasındaki güç siz de 3 yıl boyunca tüm konuşmalarınızı yayınlamaya izin verecek cesaretiniz var mı?" çağrısında bulunarak hodri meydan dedi.

Hayatı boyunca şeffaflıktan yana olduğunun, gizli ajandasının olmadığının, gönül fethine dayalı bir tebliğ metodu izlediğinin altını çizen İslamoğlu, vakıf olarak bugüne kadar devletin sivil toplum kuruluşlarına verdiği meşru yardımlardan bile yararlanmadıklarının altını çizdi.

TOPLUMU BİRBİRİNİN CASUSU, RÖNTGENCİSİ HALİNE GETİRDİNİZ!

Mustafa İslamoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Eğer inanıyorsanız inandığınız değerler insanların özel hayatını dinlemeyi, insanların hatasını aramayı yasaklıyor. Yargının görevi adaleti tesis etmektir. Yargı zulüm yaparsa ne yapacağız? Siz suç işliyorsunuz, suçluyu nasıl yargılayacaksınız? Sizi kim yargılayacak? Siz bu toplumu ayakta tutan güvenin temeline dinamit koyuyorsunuz. Bu toplumu birbirinin casusu, röntgencisi haline getireceksiniz. Umumi bir bela ile karşı karşıyayız."

BİNLERCE DİNLEME KAYDININ DÖKÜMÜNÜ YEDİEMİN KATINDA SAKLAMIŞLAR

Birbirinden habersiz, birbirini tanımayan insanları aynı soruşturma kapsamında dinlemenin büyük bir hukuksuzluk olduğunu belirten İslamoğlu, bu dinlemelerin binlerce sayfadan oluşan kayıtlarının Çağlayan Adliyesi'nin eksi altıncı katında saklandığını söyledi:

"17 Aralık operasyonunda bizim dinleme kayıtlarını Çağlayan Adliyesi'nin yediemin katında saklamışlar. Suç aletlerinin bulunduğu bölümde, cinayet silahi gibi suç olduğunu bile bile, bulunmasın diye saklamışlar. Sadece bir tutanakla açılacak şekilde hakim nezaretinde mühürlemişler. Çok şükür insaflı bir hakim çıkmış da bulunmuş."

SAVCI ZEKERİYA ÖZ'ÜN KORUMASINI BANA VERMİŞLER

"Bir de koruma operasyonu var. İstanbul Valiliği beni talebim dışında 5 yıldır koruyor. Gelen korumanın kimliğini bilmeyiz. Ben de merak ediyorum bana Zekeriya Öz'ün korumasını görevlendirmişler. Sanırım Emniyet Müdürlüğü bu konuda bir açıklama yapacaktır. "

 

3 YILLIK KONUŞMALARIMIZDAN KİMBİLİR KAÇ SENARYO ÜRETİLECEKTİ

İslam tarihinden, Kur'an'dan ve sahabelerin hayatından örnekler vererek insanların özel hayatına izinsiz müdahalenin büyük bir günah olduğunu söyleyen İslamoğlu , büyük bir tehlikeye de dikkat çekti:

"Düşünün bir insan üç yıl içinde kaç kelime konuşur. O konuşmalardan kaç senaryo üretilir. Otur o kelimelerden montajla ve bir suç üret. Sonra ayıkla pirincin taşını, masum olduğunu kanıtlamaya çalış."

KEŞKE BENİ DİNLEYECEĞİNİZE ALLAH'IN SÖZÜNÜ DİNLESEYDİNİZ

"Beni dinleyeceklerine Allah'ı dinleselerdi daha iyi olurdu. Niye insanları dinliyorsunuz? Neyinize yarayacak? Buradan ne elde edeceksiniz? Ne yapacaksınız bu kadar gücü? İnanın çok üzülüyorum, içim kanıyor. Osmanlı'nın kardeş katli var ya, kendimi manen katledilmiş bir kardeş gibi hissediyorum.

Yılarca yüzyüze baktığım, konuştuğum, istişare ettiğim bu yapıdan dostlarımla keşke yüzyüze gelsek de sorsam "ne düşünüyorsunuz, ne hissediyorsunuz, nasıl açıklıyorsunuz" bu durumu?"

BU DİNLEMELER ÜZERİNDEN 27 ARALIK'TA BENİ TUTUKLAYACAKLARDI

17 Aralık yargı darbesi başarıya ulaşması durumunda büyük bir operasyon yapılacağının duyumlarını aldıklarını söyleyen İslamoğlu, bu dinlemeler üzerinden kendisini de tutuklamayı planladıklarını söyledi:

"Dün bir haber aldım. 17 Aralık operasyonu başarılı operasyonu olsaydı 25 Aralık operasyonu olacaktı. Daha sonra bu dinlemeler üzerinden 27 Aralık operasyonunda tutuklanacağımı dün yetkili bir makamdan öğrendim. Görmediığimiz, geçirmediğimiz yerler değil. Bir şey olmazdı, Medrese-i Yusuffiye'yi kurardık orda. Ahiret var diyorum sadece. Allah'a hesap verecek gibi yaşamalıyız. Bize bu işi yapanlar kimse bulup ortaya çıkarmak devletin görevidir.

Kaynak: Sabah

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA