• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İslamın bilinmeyen yönleri
19 Temmuz 2012 Perşembe 11:52

İslam'ın bilinmeyen yönleri

TYB Konya Şubesi, Ramazan ayının dolu dolu geçmesi için her Cumartesi Teravih Namazından sonra sohbet programı gerçekleştirecek.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, yıllık takvimi çerçevesinde Ramazan ayında da önemli programlar gerçekleştirecek. Saffet Yurtsever ve Hayri Erten’in düzenleyeceği programlar kapsamında ilk program, 21 Temmuz Cumartesi Teravih Namazı sonrası gerçekleşecek. Prof. Dr. Ali Akpınar’ın konuşmacı olarak katılacağı programda “Ramazan nasıl Kur’an ayı olur?” konusu işlenecek. İkinci program, 28 Temmuz Cumartesi Prof. Dr. Ramazan Altıntaş’ın “İbadetlerin estetik boyutu” konulu sohbetiyle gerçekleştirilecek. Dört programla tamamlanacak olan sohbetlerin üçüncüsünü Doç. Dr. Adil Yavuz gerçekleştirecek. “Sünnet açısından dini hayatta denge” konu başlığıyla gerçekleştirilecek sohbet programı yine Teravih çıkışı Türkiye Yazarlar Birliği Konya Evi’nde yapılacak. Son sohbet programını ise “Günümüzde Müslümanların din tasavvuru” konusuyla Prof. Dr. Halit Çalış gerçekleştirecek.

İSLAM’IN BİLİNMEYEN YÖNLERİ ANLATILACAK

Konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamasında TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Ramazan, hem mutluluğu hem de bir sınavın heyecanını beraberinde getirdi. Nefislerin terbiye edileceği, yardımlaşma ve kardeşliğin daha da güçleneceği, dini sohbetlerle ibadetlerin pekişeceği bu ayda, biz de TYB Konya Şubesi olarak önemli programlar hazırladık. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz bu sohbet programlarına bu yıl da değerli ilahiyatçı akademisyenlerimizi davet ettik. Dinimizin oruca verdiği önemi, Peygamber efendimiz ve ashabının nasıl bir yaşam sürdüğünü ve İslam dininin bilinmeyen yönlerini bu programlar sayesinde katılımcılarımıza anlatma imkanı bulacağız. Bu programlara tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA