• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İslami Direniş Hareketi
07 Aralık 2012 Cuma 09:44

İslami Direniş Hareketi

Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal, Hamas'ın kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak için Gazze'ye gidiyor.
Meşal, 3 gün sürecek Gazze ziyaretine, Hamas'ın kurucusu ve 2004'te İsrail tarafından gerçekleştirilen suikast sonucu hayatını kaybeden Şeyh Ahmed Yasin'in evinden başlayacak.
Meşal'in ayrıca, Hamas'ın 25'inci kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde cumartesi günü bir konuşma yapması, pazar günü de İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinlilerin aileleriyle buluşması bekleniyor.
Gazze'nin sokak ve meydanları bayraklarla süslendi. Kutlamanın düzenleneceği El-Ketibe Meydanı'nda onlarca işçi ve gönüllü hummalı bir şekilde hazırlıklara devam ediyor. Meydana Hamas'ın son İsrail saldırılarına cevap olarak Tel Aviv'e fırlattığı kendi yapımı M-75 füzesinin maketi yerleştirildi.

Fetih Hareketi'nin Gazze'deki Yüksek Kurul Başkanı Yahya Ribah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetih Hareketi'nin de kutlamalara katılacağını belirterek, ''Kardeşlerimizin kutlamalarına katılmak bize onur verecektir. Bu milli bir düğündür ve herkesin katılması gerekir'' diye konuştu.
İslami Direniş Hareketi
Hamas, Müslüman Kardeşler Teşkilatı liderlerinin önderliğinde 8 Aralık 1987'de başlayan ilk Filistin intifadasının ardından 14 Aralık'ta kuruldu.
İsrail'e karşı düzenlediği silahlı eylemlerle adını duyuran Hamas, 2006 yılının Ocak ayında yapılan parlamento seçimlerinde çoğunluğu elde etti. Seçimlerin ardından Hamas ile Fetih arasında meydana gelen iç çatışmalar hareketin 2007'de Gazze'yi kontrol altına almasıyla sona erdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA