• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İslami Cephe rejimin kuşatmasına direniyor
18 Aralık 2014 Perşembe 15:41

İslami Cephe rejimin kuşatmasına direniyor

İslami Cepheye bağlı birlikler, Esed rejiminin uzun süredir kara ve hava saldırılarına maruz kalan Halep kentinin kuzeyden kuşatılmasını önlemek için ağır silahlarla savunma yapıyor.

Suriye'deki en büyük muhalif yapılardan İslami Cephe'ye bağlı birlikler, Esed rejiminin uzun süredir kara ve hava saldırılarına maruz kalan Halep kentinin kuzeyden kuşatılmasını önlemek için ağır silahlarla savunma yapıyor.

İslami Cephe'ye bağlı güçler, rejimin, kentin kuzeyindeki Handarat, Sifat ve Ardu'l Melah bölgelerine havadan "varil" ve "vakum" bombaları, karadan da roket ve füzelerle düzenlediği saldırılara mutfak tüpünden yapma "cehennem" adı verdikleri havan topları ve roketlerle karşılık vererek Ardu'l Melah'ta ilerleme kaydediyor.

İslami Cephe'nin bölge komutanı Rami Ebu Behçet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejimin ağır saldırılarına kendi imkanlarıyla ürettikleri silahlarla karşı koymaya çalıştıklarını söyledi.

Muhaliflerin bazı noktalarda ilerleme kaydettiğini aktaran Ebu Behçet, şöyle konuştu:

"İslami Cepheye bağlı mücahitlerimiz, bölgede rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı yerlere düzenlediği roket saldırıları sonrasında ilerleme sağladı. Esed güçlerine ait 4 binanın denetimi ele geçirildi. Çatışmalarda İran ve Afganistan'dan gelen Şiilerin de arasında yer aldığı 25 rejim askerini öldürdük. Birliklerimiz, rejim güçlerine yapılan saldılar sonucunda bölgede büyük ilerleme kaydetti."

Bölgedeki çatışmalarda 8 rejim askerinin de esir alındığını dile getiren Ebu Behçet, silahlı muhaliflerin bölgede çok sayıda askeri aracı da imha ettiğini aktardı.

"Rejim, muhalifleri değil, sivilleri bombalıyor"

Bölgedeki sivil savunma ekibi üyelerinden Ahmed Razi de Suriye ordusuna ait savaş uçakları ve helikopterlerin Halep'in kuzeyinde kurtarılmış bölgelerdeki sivil halkı "varil ve vakum" bombalarıyla vurduğunu öne sürdü.

Saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ve birçok insanın da yaralandığını vurgulayan Razi, "Her gün onlarca ev yerle bir oluyor, bir o kadarı da hasar görüyor" dedi.

Esed yönetiminin, Halep'te birçok bölgeyi kuşatmadan önce ağır silahlarla vurduğunu, ardından oraya kara birliklerini sevk ettiğini belirtem Razi, "Esed, olayların başladığı günden bu yana kontrolünde olmayan tüm bölgeleri yerle bir etme politikası yürütüyor" diye konuştu.

İslami Cephe'nin Halep'te 6 askeri noktayı ele geçirdi

İslami Cephe'ye bağlı birliklerin Halep'te düzenlediği operasyonlarda 6 askeri noktanın denetimini ele geçirerek, 15 askeri etkisiz hale getirdiği bildirildi.

İslami Cephe'nin basın sorumlularından Salih Anadani, "İslami Cepheye bağlı birlikler, sabah saatlerinde Halep'in Ardu'l Melah bölgesinin kuzeyinde Esed güçlerinin bulunduğu yerleri roket, füze ve 'cehennem' toplarıyla vurdu. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı" dedi.

Çatışmalarda 15 rejim askerinin hayatını kaybettiğini ifade eden Anadani, "İslami Cephe, Ardu'l Melah bölgesinde Şam yönetimine bağlı güçlerin bulunduğu birçok noktaya saldırarak 6 noktayı ele geçirdi. Ele geçirilmeyen birçok nokta da isabet aldı. Esed güçleri, isabet alan karargahlardan kaçarken bölgede yoğun dumanlar yükseldi" diye konuştu.

İslami Cephe'nin bölgedeki diğer muhalif gruplarla beraber hareket ettiğini belirten Anadani, silahlı muhaliflerin bölgede ilerleyişinin devam ettiğini kaydetti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA