• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İslam ülkelerinin ünlü fotoğrafçıları Akşehir’de
26 Eylül 2016 Pazartesi 10:59

İslam ülkelerinin ünlü fotoğrafçıları Akşehir’de

İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerin 2016 yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti seçtiği Konya'ya gelen fotoğrafçılar bu kapsamda Akşehir'e de gelerek çekim yaptılar.

Konya Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen organizasyonda 30 İslam ülkesinden 88 fotoğrafçı gezi programı kapsamında Akşehir ilçesine geldi. Fotoğrafçılar Akşehir'deki tarihi mekanları ile doğal güzellikleri ve Nasreddin Hoca türbesini fotoğrafladı.

Akşehir Belediyesi sponsorluğunda Akşehir'e gelen fotoğrafçılar için ilk olarak Nasreddin Hoca Meydanı'nda bir karşılama töreni düzenlendi. Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel tarafından karşılanan grup, Akşehir Belediyesi Mehter Grubu'nun gösterisini izleyerek grup üyelerini fotoğrafladı. Nasreddin Hoca Türbesi, Tarihi Arasta Çarşısı, tarihi Akşehir sokaklarını gezerek buralarda Akşehir'in tüm güzelliklerini çeken fotoğrafçılar Akşehir Kültür Merkezi'nde Sille sanat Sarayı tarafından açılan serginin açılışını da yaptılar.

Beyşehirli fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Konya'nın Turizm Başkenti olarak seçilmesi nedeniyle Konya'da yapılan birçok uluslararası etkinliği yanı sıra kendilerinin de İslam ülkeleri Fotoğrafçılar buluşmasını gerçekleştirdiklerine değinerek, "30 ülkeden ve Konya'dan katılan arkadaşlarımızla beraber hem Konya'yı hem çevresini fotoğraflıyoruz. Böylece tarihi şehrimiz Konya'yı doğal güzellikleriyle bildiğimiz Beyşehir'i ve Nasreddin Hoca'yla tanıdığımız Kültür şehri, gülmece şehri Akşehir'i, 30 ülkenin fotoğrafçılarının kamerasından çıkan fotoğraflarla, dünyayı tanıtmaya çalışıyor ve amaçlıyoruz. Bu etkinliğin tanıtım için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan bütün herkese, arkadaşlarıma, Sille Sanat Sarayı üyelerine ama özellikle Konya Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürüne, Akşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki Uluslararası etkinliklerinde sizlerin destekleri bize daha da çok güç verecek ve bizim daha güzel işler yapmamızı sağlayacaktır. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel'de yaptığı açıklamada, "İslam Turizm Başkenti Konya'da düzenlenen bu organizasyonda gülmecenin başkenti Akşehir'i tercih ettikleri için öncelikle Reha Bilir Beye çok teşekkür ediyorum. Şehrimizin güzelliklerini tarihi ve turistik ortamlarını bütün dünyaya tanıtma imkanı verdikleri içinde hasetten teşekkür ediyorum. Başkanımızın da bu konuda özellikle selamlarını iletiyorum. 30 ülkeden yüze yakın fotoğrafçımızın şehrimizi şenlendirmesi, şehrimizin açısından da ayrıca bir kıvanç kaynağı oldu. Bu organizasyonu düzenleyen, bu organizasyona katkıda bulunan bu organizasyona gönül veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Etkinlik sonrasında programa katılan fotoğrafçıların Konya, Beyşehir ve Akşehir'de çektikleri 10'ar tane fotoğrafların alınıp, bunları bunların albüm haline getirileceği öğrenildi.

 

İslam ülkelerinin ünlü fotoğrafçıları Akşehir’de

 

İslam ülkelerinin ünlü fotoğrafçıları Akşehir’de

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA