• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İslam Öncesi Arap Kültürünün yeri ve önemi
24 Aralık 2012 Pazartesi 14:51

İslam Öncesi Arap Kültürünün yeri ve önemi

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin öğrenci topluluklarından İ.S.M.E.T(İlim Sanat ve Medeniyet Topluluğu) etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.
Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin öğrenci topluluklarından İ.S.M.E.T(İlim Sanat ve Medeniyet Topluluğu) etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Apak konuk edildi.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, akademik kadro ve öğrencilerin ilgiyle katıldığı konferansın başlığı ‘İSLAM ÖNCESİ ARAP KÜLTÜRÜNÜN YERİ VE ÖNEMİ’ idi.
Prof. Dr. Apak “En geniş anlamıyla cahiliye dönemi veya kültürü, Hz. Peygamber'in (s.a.v) içinde doğduğu ve yetiştiği kısaca risaletini yayma misyonunda hazır bulduğu çevredir. Dolayısıyla gerek Kuran’ın anlaşılması gerekse Hz. Peygamber'in tebliği için ilk muhatap olarak kabul edilen insanların doğru tanınabilmesi için cahiliye dönemi şartlarının ve cahiliye insanının zihniyetinin doğru bir şekilde tespit edilmesine ihtiyaç vardır. Allah Rasûlü'nün (s.a.v) gerek tebliğ mücadelesini gerekse onun meydana getirdiği değişimleri tespit edebilmek de ancak onun yaşadığı dönemi bütün detaylarıyla bilmekle mümkün olur.”dedi.
Arap kültüründe toplumun ticaret ve sosyal hayatı; yaşamda fertlerin yeri, kabilelerin rolü; Cahiliye Dönemi Arap Şiiri, ahlak yapısı, din duygusu başlıkları altında anlatan Prof. Dr. Apak,  “Allah Rasûlü bir toplumu baştanbaşa değiştirmemiştir. Kitabın nazil edildiği toplumu ıslah etmek sureti ile evrensel bir dünyevi ve uhrevi bir düzeni tebliğ etmiştir “dedi.
İlahiyat Fakültesi eski dekanı İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Önal’a hediye takdimi ile program son buldu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA