• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“İslam Medeniyetin Yeniden İhyasına İhtiyaç Var”
17 Ekim 2015 Cumartesi 14:29

“İslam Medeniyetin Yeniden İhyasına İhtiyaç Var”

Konya’da Muhafazakar Düşünce Dergisi tarafından “İslam Medeniyetini Kuran Düşünürler" Sempozyumu düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Muhafazakâr Düşünce Dergisi tarafından “İslam Medeniyetini Kuran Düşünürler” sempozyumu düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyumda konuşan Muhafazakâr Düşünce Dergisi adına Serhat Buhari Baytekin, her gün onlarca kültürel etkinliğin gerçekleştiği Konya’yı gıptayla izlediklerini belirterek, Konya’yı Anadolu’nun kültür başkenti haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e teşekkür etti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, kültürel ve bilimsel faaliyetlerin eğer bir sonuç üretiyorsa kendilerini mutlu ettiğini ve şevk verdiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi ile birçok ortak çalışmaya imza attıklarını kaydeden Şeker, özellikle Medeniyet Okulu’nda değerlere vurgu yaparak gençliğe yatırım yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de birbirinden değerli ilim insanını Konya’da görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bugün İslam medeniyetin yeniden ihyasına, inkişafına, 21. yüzyılda yenilenerek dünyaya mesaj vermesine ihtiyaç olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Şehirlerin imarı tek başına yeterli değildir. Önemli olan insanın mutluluğunun sağlanması. Bunun yolu da hikmeti aramaktan geçer. Konya’mız bu manada önemli bir merkez. Anadolu İslam medeniyetinin kurucu şehirlerinden olan Konya’da böyle bir sempozyumun düzenlenmesinin bir hikmeti ve mesajı olduğunu düşünüyorum. Bu sempozyumdan sadece medeniyetimizi kuran düşünürleri tanıma değil, aynı zamanda günümüzde ne yapabileceğimize ilişkin de bir takım yol haritalarının çıkabileceğini düşünüyorum. Katkı yapan herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Valisi Muammer Erol, Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Muhafazakâr Düşünce Dergisi Genel Koordinatörü Üzeyir Tekin ile Konya’dan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden ilim insanlarının katılımıyla gerçekleşen sempozyumda Doğu ve Batı ayrımı çerçevesinde Doğunun hikmeti ile İslam medeniyetinin önemli düşünürleri olan İbni Haldun, Farabi, Gazali, İbni Rüşd, İbni Sina, İbni Arabî, Mevlana, Ahmet Yesevi üzerine tebliğ sunuldu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA