• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İslam dünyasının yardımları BMden 15 kat fazla
10 Eylül 2013 Salı 15:49

İslam dünyasının yardımları BM'den 15 kat fazla

"İslam dünyasını yıllık olarak yaptığı yardımlar BM uluslararası yardım paketinden yaklaşık 15 kat fazla" dedi.

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi İslam Ekonomisi Merkezi Direktörü Prof. Dr. Mohammed Aslam Haneef, "İslam dünyasını yıllık olarak yaptığı yardımlar Birleşmiş Milletler (BM) uluslararası yardım paketinden yaklaşık 15 kat daha fazla" dedi.

Anadolu Ajansı'nın basın sponsorı olduğu 9. Uluslararası İslami Ekonomi ve Finans Konferansı'nın (ICIEF) ikinci gününün açılış panelinde konuşan Haneef, İslam dünyasının yardımlaşmaya büyük önem verdiğini belirterek, "İslam dünyasını yıllık olarak yaptığı yardımlar BM uluslararası yardım paketinden yaklaşık 15 kat daha fazla. İslami yardım kuruluşları, sivil toplum örgütleri tarafından yapılan yardımlar ve zekat müessesi toplamda çok yüksek bir finansal yardıma eşdeğer. Fakat malesef bu yardımların çoğu kayıtlı değil. İslam dünyasında finansal yardımların daha düzenli ve organize yapılması tüm taraflara büyük katkı sağlar" ifadelerini kullandı.

İslami finansman enstürmanlarının giderek birçok ülkede önemini artırmaya devam ettiğini vurgulayan Malezya Global İslami Finans Üniversitesi'nden Prof.Dr. Volker Nienhaus ise, "İslam ülkelerinde mikro finasman uygulamasının önemli bir potansiyeli var. Bu alanda Malezya son derece dikkat çekici bir örnek teşkil ediyor" ifadelerini kullandı.

Ülkelerin islami finansmana ilişkin olarak yaptığı düzenlemelerin birbirinden farklı olabildiğini belirten Nienhaus, İslami finansmanın sosyal refah için etkin kullanımının mümkün olduğunu ifade etti.

Toplantıda akademik bir sunum yapan İslami Araştırma ve Eğitim Enstititüsü (IRTI) Yöneticisi Dr. Salman Syed Ali ise, "İslam ülkelerinden ekonomik kalkınmanın güçlendirilmesi için bütçe açığının sınırlandırılması ve kamu borcunu rasyonelleştirilmesi, yatırımcıların korunması ve teminat güvencesinin sağlanması son derece önemli" şeklinde konuştu.

Konferans, kurumsal kalkınma ve yönetimde reformlar, İslami mikrofinansın güçlendirilmesi, İslami bankacılık ve geleneksel bankacılılıkta farklı örneklerin karşılaştırılması, İslami finans piyasası ve kurumlarının düzenlenmesi gibi farklı konuları ele alan panellerle devam edecek.

9. Uluslararası İslami Ekonomi ve Finans Konferansı, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bir alt kuruluşu olan İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC), İslam Kalkınma Bankası Grubu'na bağlı İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsü (IRTI), Hamad bin Khalifa Üniversitesi bünyesindeki Katar İslami Çalışmalar Fakültesi (QFIS) ve Uluslararası İslam Ekonomisi Derneği (IAIE) ortaklığında düzenleniyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA