• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Isınmak için mobilyaları yaktılar
18 Ocak 2015 Pazar 15:54

Isınmak için mobilyaları yaktılar

Suriye'de rejim güçlerinin abluklası altında bulunan ve hava saldırılarına maruz kalan Doğu Guta bölgesindeki halk, soğuk havalardan korunmak için elindeki tüm imkanları kullanıyor.

Suriye'de uzun süredir rejim güçlerinin ablukası altında bulunan ve sık sık hava saldırına maruz kalan başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde, halk, vurulan evlerin enkazından topladığı tahta parçalarını yakarak, ısınmaya çalışıyor.

Bölgedeki aktivistlerden Ammar el-Buşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin Doğu Guta'yı dört taraftan kuşattığını ve kontrol noktalarından da tıbbi ve insani yardımların geçişine izin vermediğini ifade etti.

Bölge halkının özellikle soğuklarda bu durumdan daha fazla etkilendiğini aktaran Buşi, elektriklerinin kesik olması ve yakacak mazot sıkıntısı nedeniyle Doğu Guta'da yeni "insani dramların" yaşandığını anlatarak, "Doğu Guta'da halk hava saldırılarında hasar görmüş evlerin kapılarını, tahta pencereleri söküp marangozcularda oduna haline getiriyor. Oduncular da ağaç yerine halka ısınmak için artık tahta satıyor" dedi.

Şam yönetimin ablukanın yanı sıra her gün bölgeyi bombaladığını dile getiren Buşi, "Bölgeyi vuran son soğuk hava dalgasında çok sayıda kişi donarak öldü. Ölenler arasında çocuklar da vardı" ifadelerini kullandı.

"Isınmak için mobilyaları yaktılar"

Halkın soğuk havalardan korunmak için elindeki tüm imkanları kullanmaya çalıştığını vurgulayan El-Buşi, "İmkanı olanlar odun alıyor. Olmayanlar, hava saldırılarına maruz kalan bölgelerden yıkılmış evlerin enkazından tahta parçaları toplayarak ısınmaya çalışıyor. Maddi durum iyi olmayan ve saldırı bölgesine tahta parçalarını toplayamadığından dolayı bazı aileler, ısınmak için mobilyalarını yakıyor. Bazı aileler de geçimlerini sağlamak için odunculara mobilyalarını satıyor" diye konuştu.

Suriye Devrim Koordinasyonları Birliğinden geçen hafta yapılan yazılı açıklamada, son 1 haftada bölgede etkili olan şiddetli soğuk nedeniyle Lübnan ve Suriye'de, 24'ü çocuk 36 kişinin öldüğünün tespit edildiği belirtilmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA