• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşin cılkı çıktı, imanına yarıştıracaklar
24 Haziran 2009 Çarşamba 17:47

İşin cılkı çıktı, imanına yarıştıracaklar

İmam, rahip, papaz ve haham 10 ateisti ikna edecek. Ateisti ikna eden din adamı, dinine uygun kutsal toprakları ziyaret edecek. İşte görülmemiş program projesi:

 

Seyhan Soylu’nun Medya Grup Başkanlığı yaptığı Kanal t’de ‘Tövbekar' adlı bir yarışma programı başlayacak. Farklı dinlerden din adamlarının, 10 ateisti ikna etmeye çalışacağı yarışmanın büyük ödülü 'Tanrı inancı' bu dünyadaki ödülü ise 'kutsal toprakları ve mekanları' ziyaret.

Program Seyhan Soylu'nun önderliğinde, Ayşe Önal'ın yapımcılığında ve Gülgün Feyman'ın moderatörlüğünde hazırlanacak.

Bugün duyurusu yapılan programla ilgili, ‘Huzura bu yarışma ile kavuşacaksınız. Dünyanın en büyük ödülünü veriyoruz, size Tanrı inancını hediye ediyoruz. Topraktan geldik toprağa gidiyoruz, daha neyin kavgasını veriyoruz?’ ifadeleri kullanıldı.

ATEİST İMANA GELECEK

Programın yapımcılığını Ayşe Önal’ın yapacağı belirtilirken, Gülgün Feyman’ın moderatörlüğünde gereçekleşecek yarışmanın amacı şöyle açıklandı, “İkna kabiliyeti yüksek bir haham, bir papaz, bir Budist rahip ve tabi ki bir imam görev başında! İşleri zor, amaçları kutsal… Bu zorlu yarışmada 10 ateistten bir imana geliyor!

Yarışmanın kutupları birleştirici olduğu belirtilirken şu ifadeler kullanıldı. “Nostradamus dahil bütün kahinlerin iddiasını yalanlıyoruz, ‘dinler savaşı çıkacak’ dediler ama biz herkes ‘inanacak’ diyoruz…”

Yarışmanın büyük ödülü ise ‘Tanrıya ulaşmak’ olarak belirtildi.

Programla ilgili tanıtım metninde yarışmacı olmak isteyenlere yönelik şöyle bir çağrı yapıldı, “İşte aradığınız platform;  bir Haham, bir Papaz, bir Budist Rahip ve bir İmam size bugüne kadar ateistlere kimsenin inandıramadığı ‘Tanrının Varlığı’nı ispat edecek? ‘Beni kimse ikna edemez, ben onları ikna ederim’ diyorsanız mutlaka bu yarışmadaki yerinizi alın…”

ÖDÜL: KUTSAL MEKANLAR

Yarışmaya katılanlar arasında yarışmacıyı ikna edecek din adamıyla birlikte verilecek ödüller ise formata uygun olarak belirlendi; “Tövbekâr olan yarışmacıyı ikna eden hahamla Kudüs’e hacca yolluyoruz. Tövbekâr olan yarışmacıyı ikna eden papazla Vatikan’a ve de Meryem Ana’ya hacı olmaya yolluyoruz.
Tövbekâr olan yarışmacıyı ikna eden Budist rahiple  Nirvana’ya ulaşmak için Tibet’e  gönderiyoruz. Tövbekâr olan yarışmacıyı ikna eden imamla umre ve hacca gönderiyoruz.”

Kanal t Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Özdemir adıyla yapılan açıklamada bu bilgiler yer alırken uydudan yayın yapan kanalın Medya Grup Başkanlığı’nı ise Sisi lakaplı Seyhan Soylu yürütüyor.

Geçen hafta Sabah’a röportaj veren eski MİT'çi Mehmet Eymür, 28 Şubat aktörleri Ali Kalkancı, Müslüm Gündüz ve Fadime Şahin olaylarında adı gündeme gelen Seyhan Soylu'nun JİTEM elemanı olduğununu ima etmiş, Soylu da bu iddialara ‘Nereye çalıştığımı ifşa etmem’ diyerek cevap vermişti.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA