• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Işıkın sürpriz gidişi TSKyı karıştırdı
06 Ağustos 2010 Cuma 00:14

Işık'ın sürpriz gidişi TSK'yı karıştırdı

Ankara'da Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na en kuvvetli aday olarak gösterilen Atilla Işık'ın emekliliğini istemesi

Ankara'da Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na en kuvvetli aday olarak gösterilen Atilla Işık'ın emekliliğini istemesi sonrası hesaplar karıştı. Hükümetin müdahalesi ve Atilla Işık'ın istifası TSK'nın bilinen hesaplarını alt üst etti. Ankara kulislerinde 5 komutanın ismi öne çıkıyor.

İKİ ADAY ÖNE ÇIKIYOR

Milliyet Ankara temsilcisi Fikret Bila Kara Kuvvetleri Komutanlığı için en kuvetli adayların sırasıyla Necdet Özel, Erdal Ceylanoğlu ve Saldıray Berk olabileceğini söyledi. NTV'ye Atilla Işık'ın emekliliğini yorumlayan Bila, Necdet Özel'in kıdemli olduğu için bir adım önde olduğunu savundu.

KİMLER VAR?

Bunlar sırasıyla Jandarma Genel Komutanlığı'na getirilen Necdet Özel, 1. Ordu Komutanlığı'na getirilen Erdal Ceylanoğlu, EDOK Komutanı olan Saldıray Berk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Bekir Kalyoncu ve Genelkurmay ikinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner. Ancak en kıdemli olan Necdet Özel'in emeklilik sorunu var. Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan ve Işık Koşaner’den sonra Genelkurmay Başkanı olması beklenen Org. Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı olursa 2 yıl sonra emekli olacak..

SALDIRAY BERK İDDİANAMENİN 1 NUMARALI SANIĞIYDI

Üçüncü sırada ise Erzincan iddianamesinde 1 numaralı sanık olarak gösterilen Saldıray Berk var. Berk bilindiği gibi 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk EDOK komutanlığına getirilmişti.

ONUR İSTİFASI

Gazeteci Fikret Bila emeklilik kararının iki türlü yorumlanabileceğini belirterek, ilkinin karşı hamle olduğunu ikincisinin de Işık'ın Iğsız'ın yerine gelmek istememesi olabileceğini iddia etti. Bila, hükümetin istemediği Hasan Iğsız'ın Işık ile sınıf arkadaşı olduğuna dikkat çekerek, fırsattan istifade etmek istememek için böyle bir yola başvurmuş olacağını söyledi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA