• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD çocukları yetiştiriyor
21 Şubat 2015 Cumartesi 14:40

'IŞİD çocukları yetiştiriyor'

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, IŞİD'in çocuklara silah kullanmayı ve canlı bomba olmayı öğrettiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Uluslararası BağımsızSuriye Araştırma Komisyonu, Suriye'deki insan hakları ihlalleri hakkındaki dokuzuncu raporunu yayınladı. Raporda, rejimin gözaltı tesislerinde, hapishanelerde kadınların tecavüze ve cinsel istismara maruz kaldığı ifade edilen raporda, Irak'ta kaçırılan Ezidi kadınların ise Suriye'de satıldığı, cinsel şiddete maruz kaldığı veIŞİD militanlarınca savaş ganimeti olarak kullandığı belirtildi.

Raporda, şimdiye kadar Suriye'de yaklaşık 5 bin okulun tahrip edildiği, 2014 yılında okullara düzenlenen saldırılarda 160 çocuğun hayatını kaybettiği vurgulanarak, IŞİD'inçocuk kampları kurarak, çocuklara silah kullanmayı ve canlı bomba olmayı öğrettiği kaydedildi.

Komisyon ayrıca Suriye rejiminin tıpkı denizi kurutarak balıkları öldürmek gibi ülkede son dört yıldır uyguladığı "teslim ol ya da açlıktan öl" kuşatma stratejisi sonucu çok sayıda insanın özelikle de bebeklerin hayatını kaybettiği belirtti.

Suriye'deki iç savaşın beşinci yılına yaklaştığı ve akla, hayale sığmayacak suçların her gün işlenmeye devam edildiği ifade edilen raporda, rejimin 2012 yılından beri kullandığı varil bombalarının genelde ulaşım ağları, apartmanlar, pazarlar, hatta yardım dağıtımının yapıldığı kalabalık alanlara atıldığı ve binlerce sivilin ölümüne neden olduğu vurgulandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA