• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşgal askerleri mahalleye giremedi
17 Eylül 2010 Cuma 23:31

İşgal askerleri mahalleye giremedi

Filistinli gençler, işgal askerleri ile Yahudi yerleşimcilerin mahallelerine girmesini engelledi
Mescidi Aksa’nın güneyindeki Silvan kasabasını askeri kışlaya dönüştüren işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların meydana geldiği belirtildi.

Mahalli kaynakların ifadelerine göre, kasabadaki Bi’r Eyyub mahallesini kuşatan işgal askerlerinin Filistinlilerin üzerine ateş açmaları ve göz yaşartıcı bomba atmaları üzerine Filistinli gençler işgal askerlerine taşlarla karşılık verdiler.

İşgal askerlerinin himayesinde bölgeye girmek isteyen Yahudi yerleşimcilerin araçlarına da taş atan gençler araçların ilerlemesini engellediler. Yardıma gelen başka gruplar da yetersiz kalınca Yahudi yerleşimciler işgal askerlerinin himayesinde geri çekildiler.

Diğer taraftan işgal ordusunun, Siyonistlerin yaklaşan Gufran Bayramı nedeniyle Mescidi Aksa çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

Dün geceden beri çevrede yoğun bir şekilde bulunan işgal polisi ve işgal askerleri namaz kılmak isteyen Filistinlileri Mescidi Aksa’ya yaklaştırmazken, Cuma namazına gitmelerini engellemek için de sokak başlarına barikatlar kurdukları gözlendi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA