• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşçiye her ay tazminat
15 Şubat 2015 Pazar 09:42

İşçiye her ay tazminat

 

Yaşanan kıdem tazminatı sorununa dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

CİDDİ BİR SORUN

"Güçlü firmalarda böyle bir problem yok. Ama küçük firmalarda kıdem tazminatıyla ilgili çalışanların ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu, 10- 15 yıl çalışmasına rağmen işletmede meydana gelen bir olumsuz gelişmeden dolayı işçi kardeşimizin bu kadar emeğinin kıdem tazminata dönüşemediğini maalesef örnekleriyle yaşıyoruz. 'İşler iyi gidecek mi? Gitmeyecek mi? Kapatacak mı? Açacak mı?' niye bunlarla işçi kafasını meşgul etmesin. İşçi üretimine baksın."

ANLAŞMA OLMALI

Takvim'in haberine göre, Çelik, bir işçinin kıdem tazminatını hak etmesi için en az 12 ay çalışması gerektiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: "İşçi 1 ay çalışıyorsa o emek değil mi? Yani 12 ay dolunca mı emek oluyor. 1 ay çalışınca da 1 aylık tazminatın yatması gerekiyor hesaba. Onun için bu sistem yürümüyor. Bu sistemi savunmak ne işveren açısından ne de işçi sendikaları açısından mümkündür. Bu bir haksa bu hak her ay işçinin hesabına yatırılarak çözülmeli. Nasıl sağlarız bunu? Toplumsal mutabakatla sağlarız. İşçi-işveren bu konuda uzlaşmayı sağlamalı ve bu kıdem tazminatı meselesi bitmelidir."

11 MiLYON MAĞDUR

Türkiye'de yaklaşık 11 milyon işçi kıdem tazminatını alamıyor. Yeni fon kazanılmış hakları geri almadan tüm çalışanlara garantili tazminat imkanı getirecek.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA