• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşçilere prim desteği verilecek
28 Nisan 2013 Pazar 13:54

İşçilere prim desteği verilecek

İstihdamı artırmaya yönelik yeni düzenlemelerle yurtiçinde 1 milyon işçi için prim desteği verilecek.

Destek düzenlemesi TBMM'de yasalaştı. Meclis'e sunulan torba yasa da yer alan maddeyle hem yurtdışında hem yoksul illerde işçi çalıştıran işverene yeni prim teşviki getiriyor.

Teşvikin yurtdışı ayağında müteahhitlik sektörü yer alıyor. Yurtdışındaki şantiyelerinde çalıştırmak üzere Türkiye'den işçi götüren müteahhitlerin ödeyeceği işveren sigorta priminin 5 puanlık kısmı Hazine tarafından karşılanacak.

Yurtiçinde ise özel sektörde iş yapan, prim borcu bulunmayan bütün işverenler 2008'den bu yana çalıştırdıkların sigortalıların işveren hisseleri üzerinden 5 puanlık prim indiriminden yararlanıyor.

Torba tasarıyla, Bakanlar Kurulu'nun sosyo ekonomik gelişmişlik endeksi dikkate alarak belirleyeceği illerde, 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran işverenlere ilave olarak 6 puana kadar prim indirimi daha verilecek.

Yapılan hesaplamalara göre düzenlemenin yurtiçindeki 6 puanlık ilave destek bölümünden yaklaşık 50 bin işyeri ve 1 milyona yakın sigortalı yararlanacak.

İşverenin maliyeti 6 puanlık indirim sayesinde işçi başına 59 lira civarına düşecek. İşverenin üzerindeki yükü üstlenecek Hazine ise bu teşvikler için yaklaşık 1 milyar lira SGK'ya ödeme yapacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA