• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşçi parmaklarını makinaya kaptırdı
05 Mart 2011 Cumartesi 13:30

İşçi parmaklarını makinaya kaptırdı

24 yaşındaki inşaat işçisi parmaklarını makinaya kaptırınca elinin çabuk iyileşmesi için doktorlar elini karnına dikti
Konya'nın Karapınar İlçesi'nde yaşayan 24 yaşındaki Ali Gürbüz, 53 gün önce bir inşaatta işe başladı. İlk iş gününde çalıştığı sırada parmaklarını ahşapları kesmeye yarayan gönyeleme makinasına kaptırdı.
 
Sağ elinin 4 parmağı kopan Gürbüz, etrafa saçılan parmaklarını toplayıp arkadaşlarının yardımıyla ilk olarak Karapınar Devlet Hastanesi'ne getirildi. Gürbüz ilk müdahalesinin ardından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada ameliyata alınan Gürbüz'ün kopan 4 parmağı ilk önce yerine dikildi. Daha sonra parmaklarının daha çabuk iyileşmesi için ikinci bir operasyon düzenleyen doktorlar, zarar gören parmakları paketleme sistemi ile karnının üzerindeki deri altına yerleştirdi. Fakat yaklaşık 6 gün sonra deri altına dikilen baş parmağı ve işaret parmağının da ucu, tedaviye cevap vermeyerek doku kaybından dolayı çürüdü. İşlevini yitiren parmaklar kesilerek alındı.

53 gündür tedavi altında olan Ali Gürbüz, parmaklarını eskisi gibi kullanmak için tedavisinin bitmesini bekliyor. Yaşadığı olayı anlatan Ali Gürbüz, "Yaklaşık 9 yıldır inşaatlarda çalışıyorum. O günde yeni işe başlamıştım. Gönyeleme makinasında çalıştığım sırada, nasıl oldu anlamadım ama parmaklarım makinada kaldı. 4 parmağımda koptu. Parmaklarımı toplayıp, iş arkadaşlarımın yardımıyla hastaneye geldim. O anda nasıl bir cesaretle etrafa saçılan parmaklarımı topladım şu an aklım almıyor. Ama bunu yapmak zorundaydım. Onu yapmasaydım belki parmaklarım geri dikilmezdi."dedi.

Oğlunun sigortasız çalıştığını iddia eden seyyar satıcı 51 yaşındaki İbrahim Gürbüz, "İşyeri oğlumu sigortasız çalıştırmış. O yüzden şu an tedavisini yaptırmakta güçlük çekiyoruz. İşyeri hakkında da hukuk mücadelesi başlattım."dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA