• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşçi baskınıyla istifa ettiler
27 Mayıs 2014 Salı 08:23

İşçi baskınıyla istifa ettiler

Soma'daki madenlerde örgütlü Türk-İş'e bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikasının (Maden-İş) Ege Bölge yönetimi istifa etti. İstifa, işçilerin protesto gösterilerinin ardından gerçekleşti. Soma'daki maden faciasında, sorumluluğu bulunduğunu iddia ettikleri Türkiye Maden İşçileri Sendikasından istifa kararı alan işçiler sendika binasına girmek istedi. Soma Kaymakamlığı önünde toplandıktan sonra sendikadan toplu istifa kararı aldıklarını açıklayan işçiler, daha sonra kaymakamlığın yakınındaki Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi şubesine sloganlarla yürüdü. Herhangi bir güvenlik önleminin olmadığı binaya girmek isteyen grubu ilk olarak Soma İlçe Emniyet Müdürü Okan Arslan sakinleştirmek istedi.

SAKİNLEŞTİREMEDİLER

Soma İlçe Emniyet Müdürü Arslan, sakinleştirmek istediği madencilerden 5'i binaya girdi. Sendika yöneticilerinin açıklama yapılacağı bilgisinin verilmesi üzerine işçiler Soma Kaymakamlığı önüne çekildi. Gerginlik sırasında ayağından hafif yaralanan bir polis memuru, derneğin lokalinde tedavi edildi. Protestolar üzerine Türk-İş'e bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikasının (Maden-İş) Ege Bölge yönetiminin istifa ettiği açıklandı. İşçiler, şube başkanı Tamer Küçükgencay ve yönetimin istifa kararını açıklamasının ardından sendika binası önünde şube yönetimi aleyhine protestolarını sürdürdü. Daha sonra yaklaşık 500 işçi Türkiye Kömür İşletmeleri'ne bağlı Ege Linyit İşletmesi Müessese Müdürlüğü'ne gelerek müdür Hakkı Dural'ı istifaya çağırdı.

İŞÇİLER SENDİKADAN AYRILDI

Öte yandan Soma'daki maden faciasında sendikanın da sorumluluğu bulunduğunu iddia eden işçiler sendikadan da istifa etme kararı aldı. Soma Kaymakamlığı önüne dün sabah saatlerinde gelmeye başlayan işçiler, sendika yöneticilerinin işverenle işbirliği halinde olduğunu ve faciada sorumluluğu bulunduğunu iddia ederek, toplu halde istifa etme kararı aldıklarını açıkladı.

Atabacası'na durdurma

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri A.Ş'nin işlettiği Atabacası ocağındaki faaliyetlerin Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nce durdurulduğunu bildirdi. Atabacası maden ocağında çalışan işçiler SMS'le mesaiye başlamaları yönünde uyarılmış ancak tedirgin olan işçiler işbaşı yapmamıştı. Müfettişler facianın meydana geldiği maden şirketinin diğer madeni olan Atabacası'nda inceleme yaptı. Sonucu Kaymakam Atçı açıkladı. Atçı, 'Bu ocakta iş güvenliğine aykırı hususlar bulunduğu için faaliyetleri süresiz olarak durduruldu' dedi. Atçı, Işıklar Maden Ocağı ve facianın yaşandığı madene komşu, İmbat A.Ş. kömür ocağında da inceleme yapılacağını ve sonucun duyurulacağını kaydetti.

MAAŞLAR ÖDENECEK

Kaymakam Atçı, Atabacası'ndaki ocağın faaliyetlerinin Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nce durdurulduğunu, bugün de Çalışma Bakanlığı müfettişleri tarafından inceleneceğini söyledi. Atçı, 'Bakanlık müfettişleri bu ocağa da girecek büyük bir ihtimalle onların kararıyla da durdulacak. Onların kararıyla durdurulursa maaşlar ödenecek' dedi. Atçı'nın açıklamasının ardından Kaymakamlık önünde oturma eylemi yapan işçiler dağıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA